GodBlock – filtru web menit să țină copii departe de conținutul religios de pe internet

Suntem familiari cu filtrele web împotriva saiturilor necuvincioase, dar iată că secularii au creat un astfel de filtru pentru a ține copii departe de conținutul religios de pe internet.

Bănui că premisa de la care pornesc ei este că ateismul este indubitabil adevărat şi că religia este nu doar falsă ci dăunează dezvoltării unui copil.

Conform noii dogme atee, educaţia copilului este abuz doar dacă-l educi religios, dacă-l educi secular nu. Mai mult, cei care au gândit programul GodBlock sunt convinși că copii trebuie feriţi de întâlnirile accidentale cu conţinutul religios pe web.

Dar de multe ori conţinutul religios este informativ. Fiecare om are nevoie de o cultură religioasă, să cunoască credinţele de bază ale creştinilor, musulmanilor respectiv ale oricarui grup religios care are un număr semnificativ de adepți în societatea în care acest om trăiește. Cunoașterea minimă reciprocă este una din premisele unei societăţi funcționale.

Ignoranţa religioasă se manifestă în România la ortodocşi prin credinţa că neoprotestanţii sunt finanţaţi puternic din vest pentru a rupe biserica ortodoxă (sau că baptiştii maghiari ar fi fost agenţi ai Ungariei pentru ruperea Ardealului) respectiv la neoprotestanţi prin părerea că ortodoxia este o credinţa moartă. Desigur există şi ignoranţa seculara conform căreia orice religie este un sistem menit să ţină oamenii sub control inclusiv pentru ca clerul să profite material de pe urma gloatei.

Societatea românească urmează și ea un trend al secularizării și n-ar trebui să ne mirăm când vom vedea elite intelectuale și lideri de opinie care promovează liber, deschis și natural, poate chiar agresiv, secularismul anti-religios și anti-creștin. Deja acest lucru se întâmplă, e drept, la o scară mai mică.

Este important ca în orice intersecție sau ciocnire cu persoanele seculare să nu uităm că sunt aproapele nostru, prin urmare trebuie să-i iubim asa cum ne-a poruncit Mântuitorul. Ridiculizarea, tratarea cu superioritate, amenințarea cu focurile iadului ca semn al renunțării sau al neputinței susținerii unui argument sau conversații nu trebuie să se pomenească între noi. Este semnificativ faptul că secularismul se dezvolta desori tocmai din cauza unui mediu religios ignorant, necritic cu sine însuși, dar vocal.

(via dorupope.com)

Vasile Tomoiagă, clujulevanghelic.ro

Un comentariu
  1. be 31 iulie 2010 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.