Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Papa Benedict al XVI – lea cheamă Spania și întreaga Europa la o credinţă mai profundă

Papa Benedict face chemare la o credinţă profundă în timpul salutului de rămas bun în aeroportul din Barcelona, raportează Catholic News Agency. Cu încheierea vizitei, Papa a exprimat recunoştiinţa celor care au contribuit la călătoria papală de succes din perioada 6-7 noiembrie. A explicat care era scopul călătoriei în Spania, şi anume, acela de a consolida catolicismul în credinţa care a prins rădăcini adânci şi care „formează în mod constant spiritul, tradiţia şi caracterul oamenilor.”

„Perseverenţa acestui bogat patrimoniu spiritual demonstrează dragostea faţă de ţară, cultura şi istoria ei, dar este deasemenea un drum privilegiat de a transmite tinerei generaţii aceste valori fundamentale atât de esenţiale pentru construirea în comun a unui viitor de pace şi solidaritate”. Papa a subliniat faptul că “limbajul şi metodele folosite de sfinţii din vechime e diferit …dar credinţa este aceaşi. A fost o limbă comună, Evanghelia lui Christos” . El a continuat: „ dincolo de diferenţele naţionale, peregrinii „ştiu că vor fi membri unei familii numeroase, la care se vor mai adăuga şi alţi peregrini şi oameni. Fie ca această credinţă să îşi găsească vigoarea în acest continent şi să devină sursa de inspiraţie. Să dea o atitudine de solidaritate pentru toţi, în special faţă de acele comunităţi şi naţiuni aflate în nevoi mari. ”

În cele din urmă, Papa s-a adresat mulţimii in dialectul regional catalan. Acesta a spus că în perioada şederii în Barcelona, a fost capabil să participe în „două dintre simbolurile unei credinţe roditoare care… prin caritate şi misterul frumuseţii lui Dumnezeu, contribuie la creaţia unei societăţi demne pentru om”.

După vizita la Nen Deu, Papa se va întâlni cu Prim-ministrul Spaniei, Jose Luis Rodriguez, care a legalizat avortul în ţară la sfârşitul lui iunie.

Sursa: www.christiantelegraph.com

Traducere de Alexandra Ştef

Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.