Colin Dye: „Românii se împiedică în religie” (Exclusiv)

În interviul acordat echipei „Ştiri Creştine”, Colin Dye, pastorul principal al Kensington Temple din Londra (www.kt.org), o biserică multietnică şi dinamică, precizează  ceea ce a observat el la români , si anume  faptul că sunt mult prea religioşi, uitând de credinţă. Autorul a peste 30 de cărţi pe teme precum rugăciunea, lucrarea Duhului Sfânt, creşterea Bisericii şi revitalizarea credinciosului, a venit pentru prima dată în România, cu ocazia Conferinţei Peniel din Oradea, 15 aprilie, anul curent.

Pastorul Colin Dye apreciază acest gen de conferinţă şi de asemenea, apreciază şi tinerii care vin din toate colţurile ţării pentru a putea participa. „Unitatea este importantă. Dacă voi ca şi tineri sunteţi uniţi, ca şi creştini trebuie să fiţi şi mai uniţi”,  spune Colin cu zâmbetul pe buze. „Este foarte importantă unitatea în Dumnezeu. Aceasta se realizează cu ajutorul Duhului Sfânt”. Totuşi, acesta este de părere că noi, românii, suntem mult prea religioşi. Tradiţionalişti, ca să folosesc cuvântul lui. Ne bazăm mult prea mult pe tot felul de tradiţii, obiceiuri şi alte lucruri, uitând că de fapt scopul principal este DUMNEZEU. „Lipseşte acea credinţă puternică, care să nu mai ţină cont de religie sau alte obiceiuri. Români, treziţi-vă!”.

Ce i-a plăcut cel mai mult în România? Sarmalele, sau cum le descrie el „chestiile acelea din varză”. Sfatul pastorului Colin Dye este să ne apropiem mai mult de Dumnezeu, să fim mai uniţi şi să nu mai fim religioşi, ci credincioşi.

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine