Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Expoziţie dedicată istoriei Bibliei în Rusia

Uniunea Bisericilor Evangelice Baptiste din Rusia a declarat anul 2011 drept anul Bibliei. În Moscova au avut loc deja câteva evenimente în cadrul Anului Bibliei. Câteva dintre acestea sunt: seminarul „Ziua Bibliei”, care a avut loc în incinta bisericii „Golgota” la începutul lui martie, lecturarea Bibliei pe una dintre străzile principale ale Moscovei, Arbar, care a avut loc la începutul lui septembrie.

De asemenea, recent, în Seminarul Teologic al Moscovei a avut loc lecţia publică a lui Steve Ham, cu tematica „ Apologetica aplicată sau de ce noi avem încredere în Biblie?”.

În ultima săptămână de octombrie şirul de evenimente a fost continuat de către Biserica Centrală a Moscovei EHB.

În clădirea Bisericii Centrale a Moscovei are loc expoziţia, dedicată istoriei editării Sfintei Scripturi în limba rusă. În cadrul expoziţiei sunt prezentate diferite ediţii ale Bibliei, de la cele mai rare publicaţii ale secolului XIX, până la cele mai moderne traduceri şi editări a Scripturii.

O atenţie deosebită au ediţiile mijlocului secolului al XX, care au fost tipărite în afara ţării şi într-un mod fraudulos au fost aduse în Uniunea Sovietică. Nu este o taină că în anii puterii sovietice tipărirea şi răspândirea literaturii religioase era strict interzisă, iar pentru încălcarea acestei legi puteai ajunge în privaţiune de libertate.

Pe standurile informaţionale ilustrate este prezentată istoria Sfintei scripturi din timpurile apariţiei scrisului şi până în prezent. De asemenea aici este prezentată calea istorică a Bibliei Ruse din timpurile lui Kiril şi Metodiu până în zilele noastre.

Expoziţia prezintă interes atât pentru tinerii de azi cât şi pentru creştinii cu experienţă. Aceasta va fi deschisă zilnic de la 11:00 până la 16:00, până la 30 octombrie 2011.

Traducere de Iulia Belev

Sursa: Uniunea Baptistă din Rusia

Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.