Săptămâna 7: Rugăciune pentru Siria

Foto: sat7uk.org

Foto: sat7uk.org

Creştinii sirieni, în primejdie

“Creşterea extremismului din Siria ar putea pune în pericol siguranţa tuturor creştinilor”, a declarat episcopul catolic sirian Gregoire Melki pentru Agenţia de Ştiri Internaţională Siriană (ASIS). “Cei care pot, scapă”, a menţionat episcopul. Deşi situaţia din Siria este aprigă pentru toţi, este şi mai rea pentru minorităţi precum creştinii. “Biserica din Siria continuă să fie victimă a războiului şi a haosului total”, a spus episcopul Melki în faţa unui public larg în timpul celui de-al zecelea serviciu de rugăciune pentru reconciliere, unitate şi pace la Biserica Catolică Siriană, la care au participat liderii bisericilor creştine din Israel. “Ne rugăm în mod constant zi şi noapte pentru pace şi unitate (a creştinilor), mai ales in Siria, şi pentru cei doi episcopi care au fost răpiţi, şi pentru eliberarea lor, precum şi pentru alţii care sunt răpiţi în alte locuri din Orientul Mijlociu”.

Bisericile din Siria sunt “istovite”

Dr. Mary Mikhael, din cadrul Sinodului Evanghelic Naţional al Siriei, a spus că bisericile sunt vizate în conflict, şi mulţi creştini au fost destituiţi. Dr. Mikhael s-a adresat comisarilor în această săptămână la întâlnirea din Edinburgh, din cadrul Adunărilor Generale ale Bisericii din Scoţia. Bisericile din Siria intervin pentru a ajuta la înfruntarea nevoilor oamenilor destituiţi, dar au avertizat că sunt “istovite”. “Rugaţi-vă împreună cu noi, fiţi în solidaritate împreună cu biserica noastră, ajutaţi-ne să aducem speranţa în Siria”, a spus dumneaei. Reverendul Na’el Abu Rahmoun, din cadrul Diocesei Bisericii Episcopale din Ierusalim şi Orientul Mijlociu: “Nu suntem siguri cine are dreptate în Siria, dar suntem siguri că dorim să stopăm violenţa de aici, şi avem nevoie de dreptate şi pace în Siria, în Orientul Mijlociu şi în lume.” Rugaţi-vă pentru creştinii din Siria care suferă persecuţie intensă! Rugaţi-vă pentru tărie pentru cei care, în ciuda pericolelor, ajung la vecinii lor cu ajutor practic şi spiritual!

Fără veşti despre episcopii sirieni răpiţi

Nu există veşti despre cei doi episcopi din Aleppo răpiţi de către asaltatori necunoscuţi pe 22 aprilie, sau despre doi preoţi, Michael Kayal şi Maher Fayouz, a căror eliberare a fost încercată a fi asigurată. Multe biserici din Orientul Mijlociu se concentrează pe rugăciune şi post pentru eliberarea lor – creştini din diferite denominaţiuni au mărşăluit în rugăciune silenţioasă în Amman, Iordania, în această săptămână. SAT-7 încurajează rugăciunea pentru ei pe programele SAT-7 ARABIC şi rugăciune pe programul săptămânal “Doar pentru tine”.

Liderul de opoziţie sirian nu cunoaşte locul în care sunt ţinuţi episcopii dispăruţi

Liderul coaliţiei de opoziţiei siriene dă înapoi din rapoartele precedente, în care spunea că este sigur de locaţia şi starea celor doi episcopi ortodocşi răpiţi (christianpost.com). George Sabra, preşedintele Coaliţiei Naţionale Siriene, a declarat pentru Monitorul de Supraveghere Mondial, pe 21 mai, că nu este informat despre mişcarea episcopilor din zi în zi, sau despre identitatea răpitorilor.  Rugaţi-vă pentru eliberarea în siguranţă a episcopilor şi a preoţilor răpiţi recent, şi pentru eliberarea altor oameni care, de asemenea, sunt ţinuţi captivi de facţiuni diverse!

Opoziţia siriană şi guvernul se pregătesc pentru discuţii de pace

Opoziţi siriană şi guvernul se pregătesc să ia parte la o conferinţă de pace sponsorizată la nivel internaţional. “Poporul sirian clădeşte speranţe măreţe în privinţa conferinţei, căci opoziţia însăşi se pregăteşte să ia parte, în acelaşi mod şi regimul sirian plănuieşte să participe la această conferinţă”, a declarat pentru reporteri Lakhdar Brahimi, mediator Naţiunile Unite – Liga Arabă (Reuters). “Naţiunile Unite lucrează la organizarea conferinţei în cel mai bun mod posibil.” Discuţiile vor avea loc în Geneva, Elveţia, în iunie.

Rugaţi-vă să existe o bunăvoinţă din toate facţiunile militare şi politice pentru a găsi o soluţie paşnică la problemele din Siria! Rugaţi-vă ca prosperitatea poporului sirian să fie pe primul plan în gândurile negociatorilor şi să îi conducă la a găsi o înţelegere echitabilă pentru sfârşitul războiului!

Difuziunea “Doar pentru tine” de-a lungul Siriei

Ultimul episod al programului SAT-7 “Doar pentru tine” a fost difuzat către Siria marţi, 21 mai. Tema acestei săptămâni a fost “răbdarea”, iar invitatul studioului a fost Sacco Avedissian, un creştin sirian.

Un comentariu
  1. Florin D. 27 mai 2013 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.