Se confruntă creștinii cu o nouă epocă de martiraj?

Persecuția actuală a creștinilor în Orientul Mijlociu și în alte părți ale lumii, poate că nu este ceva nou, dar anumite voci influente dintre ziariști și personal religios, spun că face parte dintr-o nouă epocă de martiraj creștin, ne informează portalul The Christian Post.

Analistul politic și editorialistul Kirsten Powers, a spus într-un articol pentru ziarul din Statele Unite, ,,The Daily Beast” că un nou studiu asupra persecuției creștinilor la nivel mondial indică faptul că numărul de decese ale creștinilor au crescut până la nivelul de a se transforma într-o criză. ,,Conceptul de martiraj creștin s-ar putea să pară ceva din trecut, dintr-o epocă necivilizată în care creștinii erau aruncați la lei, fără milă. Nu este așa. Săptămâna aceasta Open Doors, o grupare fără nici o afiliație religioasă care sprijină creștinii persecutați la nivel mondial, a raportat că martirajul creștin s-a transformat într-o criză ale drepturilor omului, penetrantă și oribilă”, a spus Powers.

Studiul la care analistul face referință este un raporta anual din 50 de țări în care persecuția creștină este ridicată. Raportul citează că în 2013, persecutiiCoreea de Nord a fost din nou țara în care creștinii suferă cea mai mare persecuție, cu un număr estimat între 50 000 și 70 000 de creștini care suferă în lagăre de concentrare pentru presupuse crime care includ posesiunea de Biblii, a merge la biserică sau a predica credința altora.
În noiembrie 2013 un mediu de comunicație din Coreea de Sud a raportat că cel puțin 80 de prizonieri au fos executați public pentru posesiune de Biblii. De asemenea anul trecut guvrnul acestei țări l-a condamnat pe misionarul Kenneth Bae, la 15 ani de închisoare într-un lagăr de concentrare.

Powers nu este singura persoană care a făcut legătura dintre crimele contra creștinilor, cu o nouă epocă de martiraj. Reverendul Justin Welby, arhiepiscop de Canterbury, care este liderul principal al Bisericii Anglicane din Anglia, a spus în timpul unei conferințe în Istanbul – Turcia, că persecuția creștinilor în Orientul Mijlociu, în special în Siria, este un semnal că încă creștinii sunt chemați să sufere și să moară pentru credința lor în era modernă. Welby a spus de asemenea că religia este utilizată ca și un pretext pentru violență, care în realitate provine din lăcomia și mândria oamenilor.

O altă voce influentă care trezește conștiința asupra acestei ere actuale de persecuție asupra creștinilor, este reporterul John L. Allen, care a scris cartea ,,The Global War on Christians” (Războiul Global contra Creștinilor), care a fost publicată în 2013, în care spune că în țara africană Eritrea, creștinii sunt trimiși în lagăre de concentrare și la închisoare, în care se crede că mii dintre acești sunt torturați pentru că nu renunță la crezurile lor religioase.

În fața persecuției, creștinii se pare că au găsit un refugiu în Biblie care spune de exemplu în Cartea Psalmilor ,,Domnul este tăria mea şi scutul meu; în El mi se încrede inima, şi sunt ajutat. De aceea îmi este plină de veselie inima şi-L laud prin cântările mele”. (Psalmi 28:7)

Pentru Ștriri Creștine – Beni Drădici

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.