Cazul Vladimir Pustan – Comunicat nou din partea Cultului Penticostal

pustanUrmare a evenimentelor din ultima perioadă cu privire la PUSTAN IOAN, Comitetul Executiv al Cultului Crestin Penticostal – Biserica lui Dumnezeu Apostolica din România, întrunit în data de 3 aprilie 2014, precizeaza urmatoarele:

1. Demisia pastorului PUSTAN IOAN a fost depusă ulterior momentului în care s-a hotarât suspendarea temporară a acestuia din slujba de pastor, fapt pentru care decizia de suspendare din slujba este legitimă, fiind stabilită în unanimitate;

2. Motivul de baza care a determinat hotarârea suspendarii din slujba de pastor consta în abateri grave, repetate, de ordin moral și spiritual;

3. În baza unor probe noi si a prevederii din art. 40, alin.1 al Statutul Cultului Crestin Penticostal, Comitetul Executiv hotaraste înaintarea spre Consiliul Bisericesc a propunerii de revocare a lui PUSTAN IOAN din slujba de pastor al Cultului Crestin Penticostal.

CONDUCEREA CULTULUI CRESTIN PENTICOSTAL

cultulpenticostal.ro

Care e părerea ta?

53 Comments

 • ceva concret fratilor, cu generalitati nu facem nimic!

  • Pentru toti aceeia care sunt ´fanii´ fratelui Vladimir Pustan am o intrebare: sunt foarte multi care nici nu stiu despre ce e vorba si ei ar baga mana in foc pentru Dumnealui? In absolut orice institutie cult,, cand asupra unei persoane de rang inalt, in cazul de fata fratele pastor Vladimir Pustan, cei ce sunt la conducerea cultului trebuie sa suspende din functie persoana respectiva, pana la investigarea lucrurilor pentru care a fost acuzat. Daca cultul nu facea nimic si trecea cu vederea acuzatiilor aduse, ce ar fi zis oamenii? Pai uite la pastorul ala, ce acuzatii i se aduc si penticostalii de frunte nu au luat nici o masura. mesajul conducerii cultului e unul foarte clar: suspendarea temporara. Nu sunt pro sau contra fratelui pastor Vladimir Pustan, dar a dat dovada de neascultare si nesupunere fata de o autoritate mai mare, ceea ce pentru mine sunt niste semne de foarte marii intrebari. Oricum acum, i s-a intamplat exact asa cum a vrut: nu mai are nici o autoritate deasupra lui, asa ca poate sa mearga sa predice unde vrea, si in moschee si acum poate sa se si inchine acolo, ca poate se intorc cativa musulmani. Cei care l-ati imbratisat asa de usor, pentru ce a facut prin bisericile ortodoxe, citand ce facuse apostolul Pavel, ati omis faptul ca apostolul Pavel era trimis special de Dumnezeu pentru a vesti evanghelia la neamuri a fost un caz unic si el a avut un mod unic de a proceda. Daca Pavel se comporta asa,, asta nu inseamna ca toti care doriti sa vestiti evanghelia ortodoxilor sau catolicilor trebuie sa va faceti cruce si sa va inchinati la icoane??
   Ceea ce ma intristeaza cel mai mult la fratele pastor Vladimir Pustan caci a avut sute de predici care ne indemna sa fim tari in incercare, sa tinem piept atacurilor celui rau, iar cand a venit randul Dumnealui, a dat dovada ca ceea ce a zis, este pentru altii nu si pentru el. Daca stii ca esti curat inaintea lui Dumnezeu de ce de 5 luni nu mai poti dormi? In anul 1987 tatal meu a fost dat afara din cultul penticostal, pentru ca in plina biserica a proroocit caci ceausescu o sa moara, era anul 1987 , 2 ani inainte de a muri. imi aduc aminte caci eram mic, insa tatal meu, stia caci proroocia era de la Dumnezeu si a ramas neclintit, a continuat sa mearga la biserica ca si inainte, dormea foarte bine, iar in 1989 cand proroocia s-a implinit, tot cultul si-a cerut iertare si a fost readmis.
   Imi aduc aminte inca de un caz, cand tatal meu fiind membru intr-o biserica, a venit comitetul la el si i-a spus ca 6 luni nu mai are voie sa prorooceasca in acea biserica unde el era membru. Tatal meu a spus ca se supune, dar pe propria lor raspundere. Dupa 6 luni, acelasi comitet a venit la tatal meu si a spus, caci poate linistit sa slujeasca in continuare, iar decizia era simplul fapt , vroiau sa vada daca tatal meu se supune unei autoritati mai mari ca el, puse de Dumnezeu.
   Draga frate Vladimir Pustan, ascultarea face mai mult decat predicile, decat ciresarii decat orice slujire, Dumneavoastra ati dat dovada doar de nesupunere, razvratire, insa intr-o zi fiecare vom sta inaintea Tronului de judecata a lui Dumnezeu, si fiecare membru din cult si fratele Pustan. Ceea ce ma intristeaza este ca vad foarte multi asa zisi penticostali, care nu au nici o incredere in cine ii conduce, au pus intr-o balanta cultul penticostal si pe fratele pastor Vladimir Pustan in cealalta si toti cantariti, si tot criticati. DACA NU VA PLACE DE CINE VA CONDUCE?? CE MAI CAUTATI MEMBRII INTR-O BISERICA PENTICOSTALA? DE CE?? ASTA NU INTELEG MEU. MERGETI SI INSCTIETI-VA IN ALT CULT, CULTUL PENTICOSTAL NU STA IN NICI-UN OM, SI NIMENI NU E INDISPENSABIL. LUCRAREA E A DOMNULUI, NICI UN CULT NU POATE MANTUI PE NIMENI. Ii veti cunoaste dupa roadele lor. Aducem noi roada? Daca aduci roada si cineva arunca pietre in tine, va cadea roada din tine, nu nesupunere , razvratire. Adevarul va iesi la iveala mai repede s-au mai tarziu, insa decizia fratelui pastor Vladimir si a biserici au luat-o prea repede, ca sa demonstreze ca pe ei nu poate sa ii conduca nimeni si peste ei nu este nici o autoritate, treaba lor, aceasta este umila mea opinie

   • Atata il mai judecati pe Vladimir Pustan de parca a facut un asa mare rau omenirii… Voi astia din cultul penticostal sunteti niste rautaciosi care nu faceti altceva decat sa pupati pe unul si pe altul sa nu zic unde ca sa va mearga bine,dar sunteti niste rautaciosi,pe fata vai cat sunteti de credinciosi iar pe la spate va mancati unii pe altii ca nu cumva sa pierdeti ciolanul…cam asa e cu ,,penticostalii ” ! Cat despre Pustan…tot respectul pentru ca nu a tinut cont de religie si e de admirat faptul ca propavaduieste evanghelia in orice biserica crestina !

    • Cristina, cred ca exact ceea ce ai spus ca am face noi, asta faceti voi cu Vladimir Pustan . Toti comenteaza ca de ce s-a luat aceasta decizie, daca nu faceau nimic, si treceau cu vederea, toata lumea era cu piatra pregatita in cultul penticostal sa arunce, dar saracii de ei, cei care sunt pregatiti sa arunce primii cu piatra nu isi dau seama ca pamantul ar trebui sa se deschida si sa ii inghita pe ei , si cu familiie lor. Nici un cult nu mantuieste pe nimeni, orice cult si orice om, daca incalca principiile si poruncile din biblie, predica doar cu gura, insa inima le este departe de adevar. Problema la foarte multi predicatori, nu mai cred ei insisi in puterea evangheliei pe care o predica, si cauta noi metode de evanghelizare ca sa atraga cati mai multi oamenii sa iasa in fata , la predicile lor, ca asa sa isi imbunatateasca curicullumul lor. Ca sa predici evanghelia si crezi in ceea ce predici, nu trebuie sa faci niste lucruri ca sa atragi pe oamenii la Hristos, inchinarea la icoane sau facerea crucii. Daca nu mai credeti in puterea evancheliei curate si simple asa cum o avem pe paginiile Scripturii, mai bine stati jos si pocaiti-va.
     Draga Cristina nu i-au apararea cultului, nu cultul penticostal ma mantuie stai linistita ci credinta mea in Domnul isus zilnica si pocainta , si iar pocainta in fiecare zi .

     • mai timotei, ma mir ca nu ti s-a uscat mana cu care ai scris numele Mantuitorului cu I mic…

      In alta ordine de idei, mi se pare cuviincios ca un penticostal feroce sa stie si putina gramatica.

    • MULTUMESC CRISTINA, HAI SA NU UITAM CACI LIDERII RELIGIOSI AU IMPIS GLOATA SA CEARA CRUCIFICAREA DOMNULUI SI MINTUITORUL NOSTRU ISUS CHRISTOS.
     CULTURILE DIN ZIUA DE AZI NU SINT MAI BUNE DE CIT AU FOST CELE DIN TRECUT FIINDCA SINT FACUTE DIN OAMENI PACATOSI CARE SE TIN MAI PRESUS DE CIT ALTI.
     DE O LUNA DE ZILE AM AFLAT DE FRATELE VLADIMIR PUSCAN SI SINT ASA DE BUCUROS IN INIMA CACI DOMNUL SE FOLOSESTE DE UN OM CU ASA TALANT SA PROPOVADUEASCA EVANGELIA LA NAROADE.
     STAU CONVINS CACI PUSTAN ESTE UN OM UNICAT SI FACE LUCRAREA DOMNULUI.
     M-AM RUGAT PENTRU UN OM CA ACESTA PENTRU ROMANIA, IN SUA AM PE JOHN CORSON PE CARE FAMILIA MEA IL IUBIM MULT SI STILUL LUI PUSCAN ESTE SIMILAR LUI CORSON.

   • scuze ca iti raspund, un crestin nu face asta, dar nici nu putem lasa afirmatii de genul asta sa intunece judecata unora care ar putea fi viitorii slujitori!In primul rand, daca ai vorbit de roada, nu crezi ca ar trebui sa te intrebi din ce cauza cei din biserica il sustin neconditionat pe fratele Vladimir Pustan, in loc sa arunce cu pietre?parerea mea, umila dar de neclintit, este ca nu au au facut asta pentru ca ei sunt rodul fratelui si pentru ca atunci cand stii ca ceva nu e in regula, chiar daca sunt cei care te conduc, nu ii sprijini pe ei ci pe slujitorul Domnului!daca erau 5 oameni care il sustineau, intelegeam, dar asa, e putin cam greu,nu crezi?nu il sustin eu pe dansul, sunt sigur ca Dumnezeu nu are nevoie de avocati pentru slujitorii Lui dar hai sa nu mai aruncam comentarii care pot face rau inainte sa judecam prima data macar logic si apoi sa luam si faptele din prisma bibliei si o sa vedem ca nu avem niciun drept sa aruncam cu pietre in oameni care, vrem sau nu sa acceptam, pot fi trimisi de Domnul direct…hai sa fim mai precauti!

   • Tu vorbesti de umilinta???Mai bine te-ai pocaii. Eu personal nu sunt penticostal, si sunt multi ca mine care nu tin cont ca voi de cult, ci de ce se predica. Pustan e un om curajos, si nu se sperie de amenintarile si vorbirile de rau. Voi nu sunteti cu totii la un loc nici la degetul mic al lui Pustan. Din ce ai scris, se cam vede ca va pare si voua rau de ce ati facut. FRATE PUSTAN CAPUL SUS!!!!!

   • Comuniști din frunce cultului au băgat de seama ca n-au niciun fel de viziunie si au fost deranjați , pentru ca Pustan are o viziunie nouă si o altfel de abordare .Ei sunt învechiți se multumesc cu programele lor lungi si plictisitoare sunt religioși își păstrează datinile penticostale se multumesc cu lefurile lor , ei se încadrează in Evanchelia dupa Matei cap 23 : 1,2,3,4,5 Farisei . Nu vedeți ca n-au un motiv clar pt excluderea Fr . Pustan . Ci un fel de lasat in coada de peste

   • 1000 like-uri pentru tine , Timotei, ai spus exact ce gandeam si eu intr-un mod foarte matur

  • Bisericile se inmultesc cu doctori si directori de muzica. Multi pastori si-au facut cariera si nu inteleg ce inseamna slujba , dar astea sint OK cu cultul penticostal. Nici de mirare ca din ce in ce tot mai putin oameni se pocaiesc pentru ca conducerea cultul penticostal nu isi intelege responsabilitatile pe care le au.
   Dar in cazul fratelui Stefan Tohatan ce are de spus conducerea cultului penticostal? Sau e cumva ruda cu presedintele?

   http://filipsinvestigation.blogspot.com/2010/07/stefan-tohatan-investitorul-misionar.html

 • Vai de voi carturari si farisei cu legi omenesti,frumos mai desfintati porunca lui Dumnezeu si veniti cu articole etc.Cine se crede acesti oameni din cultul penticostal cumva sefi sau trebuia sa fie parinti spirituali,Acest Pastor si Parinte scump si iubit de toti copii Domnului ,Valdimir Pustan sa imbolnavit de inima lucrind pt.Domnul Isus si voi vreti sa il darimati voi care nici la degetul mic nu faceti cit a facut si face Acest om al lui Dumnezeu,Vladimir Pustan,ma socat lovitura acesta creata prin minciuna pe care ia-ti dato voi,Acest clan firesc si dracesc din cultul penticostal,dar ma bucur ca scumpul si prea iubitul inimi multora il sustin,il incurajeaza,si se roaga pt.Pastorul si Parintele Vladimir Pustan.Emanuel Petre cu Mina mea am scris.Te Iubesc din toata inima Parinte si Pastorul Vladimir Pustan.

 • C. Pierderea calitãþii de slujitor. Condiþii ºi proceduri
  Art. 39. – (1) Calitatea de slujitor poate fi suspendatã
  din urmãtoarele motive:
  a) încãlcarea condiþiilor biblice care au stat la baza
  ordinãrii;
  b) încãlcarea angajamentului solemn de slujitor al bisericii;
  c) abateri de la prevederile prezentului statut;
  d) abateri grave sau repetate de la conduita spiritualã
  personalã;
  e) nerespectarea sistematicã a atribuþiilor de slujire.17
  (2) În situaþia în care se impune suspendarea prevãzutã
  alin. (1), comitetul bisericii anunþã Comunitatea Regionalã,
  Etnicã sau Teritorialã asupra necesitãþii de declanºare a
  procedurii de suspendare. Finalizarea cercetãrii se va face în
  baza unei rezoluþii. Dacã rezoluþia este aceea de suspendare, ea
  va fi înaintatã Comitetului executiv, care va delibera asupra
  situaþiei, verificând condiþiile de legalitate ºi legitimitate ale
  cauzei. Consiliul bisericesc decide, prin hotãrâre definitivã,
  modalitatea de soluþionare a rezoluþiei. Pe toatã durata procesului
  de suspendare pãrþile implicate în cauzã au dreptul la contestaþie,
  potrivit procedurii de contencios.
  Art. 40. – (1) Calitatea de slujitor poate fi revocatã în
  situaþiile prevãzute în art. 39, dacã gravitatea situaþiei o impune.
  Revocarea opereazã de asemenea dacã în intervalul suspendãrii
  persoana în cauzã nu îºi revizuieºte comportamentul sau
  atitudinea care a dus la aplicarea suspendãrii.
  (2) Procedura revocãrii se realizeazã potrivit art. 39 alin. (2).
  (3) Atât pe perioada suspendãrii, cât ºi în cazul revocãrii
  se retrage legitimaþia de slujitor

  Care sunt de fapt motivele? suspendati si revocati oameni dupa ce dovezi? Mi-e foarte greu sa cred ca la baza acestei situatii ar fi probleme atat de grave si repetate incat sa-l scoateti din cult. Cum se poate un predicator care are asa putere fie scos? V-ati uitat in ultima vreme la predicile lui de pe youtube, omul ala pare un om deraiat de la cele sfinte? mie unul nu mi se pare si dimpotriva m-am intarit ascultand predicile lui

 • problema lor e ca nu au parte din profitul fundatiei ciresarii si altele,problema ii de ordin financiar…..

 • Personal cunosc pastori penticostali care fara rusinare si frica de Dumnezeu au bagat mana in cascaval si sau imbogatit peste noapte si ei isi vad de treaba in continuare slujesc in cadrul cultului penticostal in ,,micul Paris,, iar conducerea cultului nu iau masuri de cercetare supra lor,iar asupra unui om care este un exzemplu de slujitor care da e da si nu e nu,multi ,,pastori penticostali,,stau la pupitre doar ptr ,,bani,,. Nu dau nume se stiu ei care sunt ,cum se face ca numai la penticostali se-ntampla lucruri de astea? Conducerea nu va mai luati dupa ,,povesti spuse la gura sobei,,ci cercetati Voi cazul asa cum cere,,biblia,,nu stati la birou si prin tel si e-mail face-ti dreptate,

 • SA VA FIE RUSINE DACA NU NE CONVINGETI DE CE L-ATI DAT AFARA PE VLADIMIR PUSTAN.
  IAR DACA NU NE SPUNETI INSEAMNA CA SINGURUL MOTIV ESTE CA ATI DEVENIT MAI RELIGIOSI CA CEI CARE INCA NU SINT NASCUTI DIN NOU.
  SI DACA RELIGIOZITATEA VOASTRA STA NUMAI IN VORBIREA IN LIMBI BAGATI DE SEAMA SA NU FITI ARUNCATI AFARA CA SI SAUL CARE A AJUNS SI EL SA UMBLE CU PROOROCII SI CHIAR SA PROOROCEASCA. OARE SI VOI ATI AJUNS SEFI CA SI SAUL FIINDCA ASA A CERUT CINEVA SAU PRIN VREO RELATIE ???….NU STIM SPUNETI-NE SI NOUA!!!???…….
  SI CA SA-I FACETI SI MAI MARE NECAZ LUI VLADIMIR PUSTAN FACETI VREO MANEVRA SI PUNETI-L PE IOSIF TON IN LOCUL LUI…va fi ma greu ca sa nu zic imposibil dar macar incercati sa-l puneti direct din oficiu….CA LA VOI TOTUL ESTE POSIBIL DRAGI CONDUCATORI PREAIUBITI(ca si Raposatul preaiubit de ai sai care aveau ciolanul din fasole)AI CULTULUI PENTICOSTAL CARE TAIATI,SPINZURATI SI DATI AFARA PE CINE VRETI FARA ACORDUL LUI DUMNEZEU.
  AVETI GRIJA SA NU FITI TAIATI DIN RAMURA SI ARUNCATI AFARA IN FOCUL CEL VESNIC DIN CAUZA CA IN LOC SA FACETI ROADE BUNE ATI INCEPUT SA PRODUCETI NEGHINA SI SA DEZBINATI PE TOTII CREDINCIOSI IN DUMNEZEU SAU DACA VRETI „””ati risipit turma pasunii LUI””” ca voua vi se potriveste Ieremia 23…voua care nu va mai saturati de grasimea oilor….atentie ca in curind o sa va schimbe DUMNEZEU postul de „””SEFI””” DACA NU VA POCAITI DE RAUL CARE L-ATI FACUT.
  MULTUMIM PENTRU RASPUNS DUMNEAVOASTA DACA ATI PROCEDAT CORECT CA SA FIE RINDUL NOSTRU SA NE POCAIM….IAR FARA RASPUNS DIN PARTEA DUMNEAVOASTRA CRED CA NU VA GASITI PREA DEPARTE DE DRUMUL PIERZARII.

 • Domnilor din comitet fac parte din biserica mama Biserica penticostala filadelfia Sebastian 43 fata de comunicatul dv. Va chem cu demisile in fata fratilor din biserica,vad ca vi sa urcat firea la cap

 • Auziti cine a fost cu ideia de al suspenda caiafa sau ianovici, nu vedeti ca voi mai mult stricati decat sa ziditi, deci va astept cu demisile daca traia fratele trandafir va excludea de mult si il sustinea pe fratele Pustan

 • Fratilor, chiar daca un om ar cadea deodata in vreo greseala, voi, care sunteti duhovnicesti, sa-l ridicati cu duhul blandetii. Si ia seama la tine insuti, ca sa nu fii ispitit si tu. (Gal.6:1)

 • Demisia pastorului PUSTAN IOAN a fost depusă ulterior momentului în care S-A HOTARAT suspendarea temporară a acestuia din slujba de pastor (…)

  Degeaba a fost hotarâtă suspendarea daca aceasta nu a fost comunicata si nu a fost convretizata in documente. Poate ca si Pustan s-a hotarat sa renunte la cult inca de acum cateva luni…insa decizia a luat-o acum:)

 • Tare asta :) I s-a retras legitimatia de slujitor. Cum o sa-l mai slujeasca el pe Dumnezeu fara legitimatie? Asta si e problema de fapt, totul pentru ei se rezuma la functie si legitimatie. Si binenteles, doar religia si convingerile lor sunt bune (de ce imi vine in minte cuvantul fariseu?), ca doar Pavel nu s-a facut cu iudeii iudeu si cu grecii grec, mi-amintesc ca o mai si taiat pe unii imprejur ca sa fie bine. Nu trebe sa crezi in crucea pe care o fac ortodocsii, dar sa o faci in mijlocu lor e cea mai mare dovada de respect si dragoste, de intelegere. Oamenii de asta au nevoie, nu de de-astia cu legitimatii care sa le bata nonstop in cap ca nu fac bine. Ar fi multe de zia, Doamne ajuta-ne sa fim sinceri cu tine, cu noi, si nu in ultimul rand cu cei din jurul nostru.

  • PUSTAN MU MAI ESTE MEMBRU IN CULTUL PENTICOSTAL;NU SE MAI AFLA SUB AUTORITATEA CULTULUI PENTICOSTAL-astia te judeca si post-morten ca nu au altceva de facut

  • nu vorbi daca nu intelegi. nu scrie nicaieri ca i s-a retas posibilitatea sa il slujeasca pe Dumnezeu. i s-a retras o legitimatie sub care actiunile lui aduceau atingere unei anumite comunitati. poate sa slujeasca pe Domnul cat vrea si cum vrea. nu mai poate insa sa reprezinte cultul penticostal. este normal ca o anumita comunitate sa traseze in interiorul ei niste principii si sa astepte de la membrii ei sa le respecte. cine se poate ralia este bine primit. cine nu se poate adapta este liber sa isi desfasoare activitatea dupa cum considera dar nu poate avea pretentia sa mai reprezinte acea comunitate.

 • va rog sa dati explicate concrete asupra faptelor pentru care a fost exclus.?

 • biblia arata 4 categorii de oameni care-l urmau pe CRISTOS’/1 Cei ce vroiau semne si minuni si ziceau asta ne da de mancare,ne vindeca,e bun de imparat/a2-a categorie sunt ceice-l iubeau pe CRISTOS si doreau prezentul si vesnicia cu EL/a treia carturari,farisei si toti aceia care cautau nodul in papura,a patra spionii adica irodianii,cert este un singur lucru ca DUMNEZEU a gasit ceva bun in toti acestia pe care ia chemat si au acceptat mantuirea indiferent de motivatie pt ca motivatia unei persoane de a accepta mantuirea poate fi adevarata sau total falsa,dar DUMNEZEU PE cei nesinceri ex cat 1/3 si 4 ii va trece prin cuptoarele de foc pentru curatire,daca trebuie sa le ia sotul sotiafiul,sau sa le dea o suferinta grea sau boli incurabile o va face cu tristete dar o va face si in final ii va mantui/DOMNUL SA-TE BINECUVANTE-ZE FRATE PUSTAN

 • Dar pe PAVEL HOJDA din maisei Maramures care va dat pl televiziune si la politie spunind numai minciuni despre conducerea cultului de ce nul dati afara?

 • BRAVO LUCAS TREBUIE SA-I DAI PE TOTI AFARA …PROBLEMA ESTE CA TREBUIE SA-L SCOTI PE BECALI DIN PUSCARIE CA NUMAI ASA POTI SA-I SCHIBI….SA CU VREUN ALT MILIONAR SAU MILIARDAR CA SA POTI SA LE IEI OSUL DIN FASOLE.

 • Ne uitam cum oameni lui Dumnezeu sunt alungati si cei rai prospera!!’
  Doamne iatraten Tu ca noi nu stim ce-i aia iertare !!’

 • vad ca multi de aici nu prea inteleg ce inseamna „abateri REPETATE”. sau poate nu se hranesc din Scriptura ci din parerile lor si ale altora. lucrarea lui Dumnezeu nu se face dupa parerile noastre. Scriptura ne invata clar cum sa procedam cand un frate a pacatuit. Dumnezeu insusi spune ca iertarea are rost atata vreme cat exista pocainta si indreptare. daca cineva nu asculta, nu se indreapta si pacatuieste in mod repetat, nici Dumnezeu nu acorda iertare. in Matei 18 cand se vorbeste despre cei care nu asculta mustrarea, Biblia foloseste niste cuvinte grele pe care eu poate nu as indrazni sa le spun

 • Domnilor Publicisti in spatiul public,
  Varsta,experienta si statutul,imi permit sa va dau cateva sfaturi
  -Cand scriu in sptiul public imi verific limbajul,executia cuvintelor,a frazelor ca sa nu par un analfabet. Faceti un efort in acest sens sa va exprimati corect si coerent.Daca nu faceti acest efort riscati sa nu fiti intelesi.
  -Cunoasterea unui om nu poate fi adevarata doar ascultandu-i discursurile.Aduceti-va aminte de spusele Domnului HRISTOS cu privire la judecata viitoare.Parte din cei judecati au prezentat argumentele -Am proorocit,am facut minuni,am ….evanghelizat …in numele TAU.DUCETI-VA ca nu v-am cunoscut niciodata. Sa cunosc pe cineva inseamna mult mai mult.Si daca am abilitatea de a predica mai frumos decat toti predicatorii,nu-i merit personal ci HAR de la DUMNEZEU.Iar DUMNEZEU prezinta clar criteriile dupa care vom cunoaste adevaratii copii ai Sai.Printre alte criterii EL enumera-RABDAREA, CREDINCIOSIA,INFRANAREA.Si inca ceva .Cand am citit REPLICILE mi-am amintit de cuvintele ap. PAVEL…Cand santem ocarati-binecuvantam,cand santem prigoniti-rabdam,cand santem vorbiti de rau-NE RUGAM.
  -Si un ultim sfat.Pe vremea Domnului HRISTOS s-a ridicat un OM INTELEPT care a spus ca timpul va scoate la iveala ADEVARUL.
  Toate bune si hai sa nu ne mai spalam pijamalele in SPATIUL PUBLIC
  I H

  • MA INTILIGINTULE, MA INTILIPTULE PA CUM SA NU FITI ocariti dac luati decizii si dati afara si spinzurati pe cine vreti facindu-l cunoscut tuturor crestinilor care au internet si facindu-l de rusine pe PUSTAN CA A PACATUIT SI L-ATI DAT AFARA CA UNA CA ALTA FARA SA STIM SI NOI CRESTINII ROMANI DE CE ESTE PUSTAN VINOVAT SI VOI VRETI SA VA CREDEM PE CUVINT SA INGHITIM COMUNCATUL VOSTRU FARA SA NE DATI NICI O PROBA CONCRETA PRIN CARE SA-L ATENTIONAM SI NOI PE PUSTAN CA E PE O CALE GRESITA CA SA SE INDREPTE DACA ESTE VINOVAT….DAR IN URMA COMUNICATULUI VOSTRU NU ESTE DECIT UN SINGUR VINOVAT SI ANUME COMITETUL PENTICOSTAL CARE TREBUIE NEAPARAT SCHIMBAT DATARITA UNEI DECIZI FARA PROBE. AFARA CU VOI FATARNICILOR

  • MA INTILIGINTULE, MA INTILIPTULE MA CRESTINE CUM SA NU FITI ocariti dac luati decizii si dati afara si spinzurati pe cine vreti facindu-l cunoscut tuturor crestinilor care au internet si facindu-l de rusine pe PUSTAN CA A PACATUIT SI ATI DAT CU PACATOSUL AFARA CA UNA CA ALTA FARA SA STIM SI NOI CRESTINII ROMANI DE CE ESTE PUSTAN VINOVAT SI VOI VRETI SA VA CREDEM PE CUVINT SA INGHITIM COMUNCATUL VOSTRU FARA SA NE DATI NICI O PROBA CONCRETA PRIN CARE SA-L ATENTIONAM SI NOI PE PUSTAN CA E PE O CALE GRESITA CA SA SE INDREPTE DACA ESTE VINOVAT….DAR IN URMA COMUNICATULUI VOSTRU NU ESTE DECIT UN SINGUR VINOVAT SI ANUME COMITETUL PENTICOSTAL CARE TREBUIE NEAPARAT DIZOLVAT , SCHIMBAT DATORITA UNEI DECIZI FARA PROBE. DECI PUNCT FINAL ……….AFARA CU VOI FATARNICILOR PINA NU MAI LOVITI SI PE ALTII.

 • Domnule ,,Ciprian din Buzau” …eu doar am extras ideea din comunicatul de mai sus la care comentam cu totii aici:) din greseala am omis sa pun ghilimelele care se cereau puse. Insa prima parte a mesajului e ceea ce scrie in comunicatul pe care cultul l-a emis, iar cea de a doua parte e o observatie pe care am facut-o…am scos putin in evidenta diferenta dintre :
  → o decizie probabila (nedeclarata oficial, decizie pe care cultul sustine ca a luat-o inainte ca fratele Pustan sa isi prezinte oficial demisia…decizie care insa in acte si oficial a fost facuta publica deabea mai tarziu)
  → si o decizie oficiala… (cea pe care fratele Pustan a adus-o concret , oficial si legal se pare…chiar inainte ca o decizie a cultului sa fie facuta publica)

  In fond si la urma urmei noi stim cat vor unii sa stim…vedem cat vor unii sa ne arate si nu vom afla poate niciodata adevarul in acest caz…un adevar spus pe jumatate este echivalentul unei minciuni intregi…

 • Dupa roadele lor ii veti cunoaste 😉

 • ma intreb in ce cult era bagat ISUS, sub autoritatea caror pamanteni se supunea ISUS, prin ce procedee a fost ales evanghelist????/ cui dadean EL socoteala de anumite gesturi,cui trebuia sa ceara voie cand facea vreo minune??? oare suntem orbi? ne e destul unik klauzire a duhului SFANT,atunci cand alegem pe cineva sau luam o decizie ,si e valabil si la nivel de biserik. ce klauziri mai vreti? asta e rodul alegerilor pamantesti. cum s.au ales ucenicii in noul testament ? dupa numarul seminarilor? dupa bagajul de cunostinte? dupa starea materiala? deja totul e lumesc, mai se simte klauzire divina , cercetare prin DUHUL SFANT? ciu trebuia sa ceara voie ISUS cand a izgonit din templu pe negustori? a gresit in mod repetat asa.i? e si normal sa nu mai convina unora, au iesit de sub klauzirea de sus. dar mizeriile kre se fac unele vadite de ce nu sunt pedepsite ,furturi din banii D.LUI , curvia ,moda desfranata, k mergi sa te zidesti si vi tul tulburat de ce vezi? conturi deschise pt tot felul de cauze nobile cu golire in buzunare personale? aduc astea zidire celui ce le stie la fel k predicile date de D.nul prin fratele pustan? si vor mai urma si altii,cei kre kuta sa traiask spunand adevarul ne cenzurat si traind dupa indemnurile DUHULUI.

 • conform aricolului nu stiu care……..am hotarat……mai fratilor;;ce e cu voi?????daca ar fi fost abateri grave..dupa ce articole judecati voi…..?????mai bine zis trebuie sa priviti din prisma Bibliei si nu a criteriilor voastre… Si daca ar fi asa….sa fie abateri..nu ar trebui ca voi care sunteti tari si puternici spirituali, sa-l indrumati pe calea buna pe pustan????(ceea ce nu e cazul bineinteles)..Nu incercati sa murdariti haina fratelui vladimir….oricum lucrarea fiecaruia va fi data pe fata…Dzeu vede si cunoaste pe fiecare…Asa ca fratilor penticostali….mai pocaiti_va

 • MA UIT PE BLOGUL ACESTA SI VAD TOT FELURI DE POSTARI PRO SI CONTRA NU AM NIMIC PERSONAL CU DENOMINATIA CULTULUI NU SINT DEZIDENT DESI AM CAVALERIT CU MULTI DIZIDENTI CARE VENEAU LA NOI IN BISERICA LA STUDIU SI CARE PINA LA URMA TOT DE LA NOI DIN BISERICA SEAU LUAT FETE SI SAU CASATORIT .PROBLEMA E CA IN BISERICI SE FAC SI SA AJUNS SA SE FACA MULTE ABUZURI IN CEEACE PRIVESTE ANUMITE PERSOANE CARE SINT PRIVATE DE ANI DE ZILE SI MARGINALIZATE SI CHIAR EYICHETATE . TEPET NU SINT UN SUSTINATOR AL FRATELUI PUSTAN DA UN CAZ ASEMANATOR AVEM SI NOI IN BISERICA E VORBA DE UN FRATE DIACON CARE A FOST PUS SUB DISCIPLINA MULTI ANI MOTIVUL SE CUNOASTE E VORBA DE RANGHIUNA CHIAR RAUTATE SI AMBITIA PERSONALA CARE PLEACA DE LA PASTOR .EU CA PERSOANA IL CUNOSC DEATITEA ANI SI PE FRATELE SI PE PASTOR DA LA CONCLUZIA ASTA AM AJUNS UNIII OAMENI CHIAR SI DIN CULT SI CHIAR SI FRATI PASTORI DIN BISERICI SINT OBSEDATI DE CONCURENTA PE CAREO FACE DOMNUL PRINTO ALTA PERSOANA ALEASA SI INVESTITA DE EL CU DARURI SPIRITUALE MOTIVELEPENTRU CARE A INVOCAT RETRAGERA DIN CULT E TOT ASPECTUL ACESTA MULTI FRATI DIN CULT SI PASTORI MIZEAZA PE ALEGEREA PE VIATA . SI LA NOI IN BISERICA DACA SAR FACE UN SONDAJ CARE LAR MAI VREA CA PASTOR IN BISERICA EU CRED CA NICIUNUL LA SUTA NU AR MAI FI CARE LAR VOTA . DAR DIN PACATE ASTA E HOTARIREA CULTULUI PE CARE NOI TRABUIE SA O RESPECTAM SI IN ALTA ORDINE DE IDEI DOMNUL MA CHEMAT LA MINTUIRE SI LA POCAINTA NU MA CHEMAT LA ASEZARE ALTOR RINDUIELI FRATILOR VA DORESC MULTA BINECUVINTARE RAMINETI LINGA DOMNUL SI TOT FELUL DE LUCRURI CARE LE VETI MAI VEDEA SA TRECE BIRUITORI SI NEPASATORI CA DOMNUL VA SCHIMBA TOT DACA NOI II RAMINEM CREDICIOSI LUI DOMNUL SA VA BINECUVINTEZE PE TOTI AMIN

 • Am citit si eu citeva comentarii si vreau sa scriu numai ce am auzit cu urechile mele ce a spus pustan si altele.Eram in biserica din Mansue (Tv)Italia cind pustan cu p mic a spus in biserica arhiplina de la amvon:cit despre post,este de trei feluri si il tinem pe care vrem:fara mincare si fara apa,fara mincare dar cu apa si de dulce adica cel ortodox.Apoi a mai spus:va veni vremea cind bisericile vor fi la 100km una de alta si atunci ne putem impartasi la catolici.Mirarea mea si a mltor altor frati a fost ca livanu marius si balmus petru nu au corectat pe pustan ci mai lipsea putin si il aplaudau.Dupa putin timp livanu a spus de la amvonul bisericii:noi suntem mai aproape de catolici decit de baptisti si mam gindit ca nui lipseste mult si se va boteza la catolici daca e atit de aproape de ei.Va mai scriu ce boloboata a mai facut balmus petru acum proaspat pastor:a fost impreuna cu livanu in judetul Botosani si a botezat o persoana prin stropire.Eu nu am gasit asa ceva in toata biblia,nu stiu ce cauta acesti indivizi, ca nus frati cu mine ci cu catolicii, in biserica Domnului.Ei cauta sa abata oamenii de la adevar fatis fara rusine si fara frica de Dumnezeu.Domnul sa ne pazeasca pe noi si pe copiii nostri de invataturi si de invatatori falsi si sai trezeasca la realitate pina nu e prea tirziu pe acesti oameni inselatori.

 • Mai astia care-l criticati pe Pustan! Cind o sa munciti ca el, cind o sa evanghelizati ca el, cind o sa suferiti ca el pentru lucrarea Domnului atunci sa dati din CLANTÃ! Pina atunci MUCLES! Singurii care pot afirma ceva de Pustan sunt cei DIN biserica DIN beius! Restul CLANTARILOR sunt APA DE PLOAIE!!!!

 • Daca ne-am pocai Si nu am mai judeca atata, tare bine ar fi ..-Nu mai urcati pe nimeni in slavi,Asa ca nici pe Pustan…Domnul sa fie laudat ca a Lui e puterea si slava in veci Amin!!

 • Scumpa mea surioara Ada in Hristos Isus eu lcuesc de 15 ani afara din tara am lucrat impreuna cu pastori englezi si pastori irlandezi,in Irlanda si am invatat un lucru de la acesti oameni;si anume ca a ridica pe cineva in slavi sau a incuraja pe un om al lui Dumnezeu ca sa poata merge mai de parte este o diferenta uriasa,Pustan ca si Pastor si parinte pentru multi,el acest om al lui Dumnezeu are nevoie de incurajari mai ales ca a fost lovit de cine nu se astepta adica de cei care au facut abuz de slujirea Pastorului Pusatan Vladimir si anume a fost lovit de cei din Cultul Penticostal,si credema sora draga Ada ca bine a facut ca acest scump Pastor si iubit de neamul lui ca sa retras din Cultul Pentiscostal pentru ca nu cultul Penticostal da drepturi de a sluji?sau sa se puna in locul lui Dumnezeu?offf vor da socoteala acesti oameni pentru faptele lor daca nu se vor duce personal la Pastorul Pusan Vladimir sa isi cera iertare si apoi sa nu mai comita astfel de fapte.Iar tu cu mine scumpa mea surioara sa ne pocaim si noi si sa facem tot ce putem ca sa fim pregatiti pentru venirea Domnului Isus Hristos pe nori cerului.Emanuel Petre

 • o fii dat si omu un ciocan scurt ce atat scandal dc e adevarat sau nu el si respectiva si Dzeu stiu dc e asa sa se pocaieasca de ale si sal iertam sa nu mai faca si dc mai face atunci il judecam ca pana si imparatul cel mai bun David a gresit si a platit da si-a continuat lucrarea fara sa mai greseasca eu personal nul judec se poate intampla si la case mari dar sa se pocaieasca si sa nu mai hreseasca si pedeapsa singurul ce io va da e Dzue eu il apreciez pt predicile sale nu pt altceva pe mine ma ajuta si nu ma intereseaza viata lui pers dar totusi e lucru bun sa traieasca in smerenie si sfintenie e pt matuirea sa personala

 • nici sforarii din MOISEI nu au reusit sa l mai scape pe pustan acum incearca cu Nicusor Oros au relatii au bani sint corupatori adica mituiesc acolo unded trebuie acest Oros este un impostor nu pastor care sa unit cu pustan si compania

 • impostori sunt toti care alearga dupa bani masini de lux vile,si la cei ce n-au ce minca si ce imbraca ii judeca pe nedrept il loc sa ii ajute ,corb la corb nu-si scoate ochii se numara pe degete pastorii care mai fac voia lui D-Zeusau mai respecta cuvintulcum vede ca esti mai duhovnicesc si plin de puterea Duhului Sfint te termina imediat nu cumva sa piarda osul. dar judecata va incepe de la casa lui D-Zeu.minciuna e la loc de cinste si incepe de la cap.vechiul presedinte dupa totce apatit ce azius ia sail pun penoul ca si el a conspirat si la dat jos pe socru sau sail puna pe TIPEI asa se lucreaza la cult si in unele regionale ;ma ajuti te ajut chiar daca in urma cad morti frati cinstiti si evlaviosi .lucrati cu totii mina in mina ca toti sunteti minjiti ati stricat invatatura adevarata din cuvitulSfint si ati dat legi ca in lume dar…..sa va fie doar voua bine cilalti care tin cu adevarul nici nu li se da voie sa se apere sar precum ciinii pe tine ca sa te nimiceasca rusine sa va fie la toti

 • Isus,este capul Biserici.Poate un cap sa stea pe mai multe trupuri? Biserica lui Hristos este intemeiata pe invatatura apostoolilor si proorocilor.In efeseni cap 4 v11 ,apostolul pavel spune:Si EL a dat pe unii apostoli;pe altii,prooroci; pe altii,evanghelisti; pe altii,pastori si invatori.Pe acestia El ii si invata. Toti care au teologie slujesc cultului si nu lui D-zeu. In Scriptura eu nu am auzit de .presedinti de cult. secretari,pastori secundari,doctori in teologie,directori economici.DOMNUL ISUS spune:casa TATA-LUI meu se va chema o casa de rugaciune,NU o societate comerciala cum este astazi.In fapteie apostoolilor,apostoli spuneau: DUHUL SFINT si noi am hotarit sa facem cutare sau cutare lucru.L-ATI intrebat pe DUHUL SFINT cind l-ati pus deoparte pe PUSTAN? NU-i iau apararea lui Pustan,in multe nu are lumina dar are rivna.DE ce nu luati atitudine cu cei care prezinta emisiunile crestine care se dau pe televiziune? DE CE taceti? Chiar nu vedeti ca aceste emisiuni sunt OTRAVA? Doresc sa fiu contactat de frati si surori care fac parte din adevarata Biserica a lui Hristos acolo unde ests lucrarea DUHULIU SFINT.Mm puteti contacta la e-mail:bologamarius1961@yahoo.com sau nr de telefon:0757702875.VA multumesc.PCEA DOMNULUI>

Scrie un comentariu