Proprietarii din Ierusalim anticipă venirea lui Mesia

Contractele de închiriere între persoane individuale deschide calea pentru tot felul de clauze neobișnuite, dar mai mulţi proprietari de case din Ierusalim au inclus o prevedere unică în contractele lor: clauza Moshiach. Potrivit credinței evreiești, Moshiach, cuvânt ebraic pentru Mesia, poate apărea în orice moment (Breaking Israel News).

Foto: Edo M./ Wiki Commons; via breakingisraelnews.com

Foto: Edo M./ Wiki Commons; via breakingisraelnews.com

De fapt, înțeleptul din secolul al XII-lea, Maimonide, a încadrat credinţa în sosirea Sa iminentă ca unul dintre cele treisprezece principiile de credință care separă adevărații credincioși de eretici. Când El vine, tradiţia domină, toți evreii vor fi adunaţi înapoi în țara lui Israel și se va instaura o eră de pace, prosperitate și înțelegere pentru toată omenirea. Este tocmai motivul pentru care unele persoane din afara țării posedă şi îşi mențin proprietatea acolo.

Se înţelege că astfel de oameni nu doresc să rămână cu casele lor goale și nesupravegheate; cu toate acestea, ei doresc, de asemenea, asigurarea că ei se pot muta atunci când vine Moshiach. Astfel a luat fiinţă clauza Moshiach; o prevedere care cere chiriașilor să elibereze o parte sau toate sediile în favoarea proprietarilor care se întorc la sosirea lui Moshiach. Cât de curând trebuie să facă acest lucru variază de la două săptămâni la câteva luni.

Un comentariu
  1. Nume* Corneliu 4 aprilie 2014 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.