Ateii au deschis aproape 400 de „biserici”

AFP PHOTO / LEON NEAL

AFP PHOTO / LEON NEAL

Britanicul John Sanderson, fondatorul unei organizații ateiste, a condus prima adunare generală a liderilor „bisericilor” ateiste, întâlnire ce s-a desfăsurat ieri și astăzi la Londra, relatează portalul The Daily Beast. Dintr-o comunitate mică această organizație s-a dezvoltat rapid în ultimul an pe 5 continente, deschizând centre unde se întâlnesc pentru „servicii” fără Dumnezeu.

Liderii aceastei organizații au discutat despre dezvoltare și posibilitățile de deschidere a altor centre. Obiectivul principal al organizatiei, susțin ei, nu este cel antireligios, ci cel de a promova ateismul și „bucuria de a trăi”.

După cum se pronunță, ei nu au nici o doctrină, și permit să participe la reuniunile lor persoane de orice religie (nu neapărat să fie atei).

La întâlnirile de duminică ei fac karaoke, joacă scenete comice, vorbesc despre viața și de a modul de a comunica cu alții.

Prima întânire de „biserică” ateistă a avut loc în ianuarie 2013, într-o biserică abandonată din nordul Londrei, unde au participat aproximativ 200 de persoane.

Într-o societate care îl respinge pe Dumnezeu din toate sferele, se pare că strategia ateilor are succes. Haideți să luptăm pentru a extinde Împărăția lui Dumnezeu în toată lumea.

Un comentariu
  1. Mykens 12 mai 2014 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.