Ziua 23, 20 Iulie – Drogurile și alcoolul

ziua 23Cui îi pasă de problemele legate de dependența din țările islamice? Drogurile și alcoolul sunt interzise în islam. De aceea oamenii prinși în capcana acestor probleme pot doar să viseze la asistență medicală din partea statului. Boat a crescut văzându-și tatăl cum distruge tot ce era prețios în jurul lui datorită alcoolului. El nu a vrut să sfârșească la fel, deoarece stilul acesta de viață ar fi adus distrugerea familiei sale.
De mic copil, plăcerea lui a fost să îi ajute pe oameni. Însă când a ajuns la liceu a descoperit destul de repede că poate trece mult mai ușor peste probleme și poate face față mult mai ușor greului muncii de zi cu zi cu un mic păhărel de whisky. Nu trecu mult timp și Boat era dependent de alcool. Putea să muncească  doar dacă în corpul lui era o anumită cantitate de alcool. Drogurile nu s-au lăsat mult așteptate. Prin munca sa pe masa de operații, mâinile sale puteau da viață sau nu, mâinile sale șubrede au devenit mâinile unor multiple crime. În scurt timp, viața lui a devenit mult mai rea decât cea a tatălui său, exemplul pe care a vrut să îl evite. Curând a fost concediat de către spital și încetul cu încetul a început să își distrugă familia.
Soția sa a intrat în contact cu creștinii din zonă și a învățat că creștinii acceptă, iubesc și ajută pe cei care suferă din cauza dependenției și persecuției. Știind toate aceste lucruri, și-a trimis soțul la o instituție creștină special creată pentru cei aflați sub această manie. Boat a devenit destul de repede un pacient
de-al casei. A avut parte de succes, dar și de eșec în dumul lui spre recuperare. Și-a revenit destul de repede, dar este încă între libertatea în Hristos și capcana dependenței.
Motive de rugăciune
Centrele care se ocupă cu cei prinși de anumite dependențe ne cer să ne rugăm pentru:
●● Oameni precum Boat care încearcă să se angajeze pe drumul libertății în Hristos, dar care au nevoie de o îmbucurătoare putere și vindecare din partea Duhului Sfânt în viețile lor (Matei 11:28-29).
●● Familiile musulmane care suferă de pe urma unor membri care sunt dependenți de anumite lucruri.
●● Creștinii din acea zonă, ca Dumnezeu să îi întărească și să pună mai mulți oameni în această lucrare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.