China: O sută de creştini arestaţi în timpul unui serviciu de închinare

Peste două sute de poliţişti au percheziţionat o biserică de casă duminică, 21 septembrie, declară martorii pentru International Christian Concern (ICC). Mai mult de o sută de credincioşi, inclusiv copii, au fost arestaţi în timpul serviciului de închinare de duminică, în oraşul Foshan, provincia Guangdong. În seara zilei de 22 septembrie, cu mai mult de douăzeci şi patru de ore mai târziu, treizeci de de credincioşi au rămas sub arest (Persecution.org).

via mapsofworld.com

via mapsofworld.com

„Nu ştim cu exactitate de ce ne-au percheziţionat biserica”, a declarat un credincios local pentru ICC, într-un interviu. „Guvernul nu doreşte ca noi să ne strângem şi să ne închinăm ca o biserică.” Credincioşii locali au susţinut că biserica a fost percheziţionată fără vreun preaviz. Poliţia a lăsat în urmă o notificare prin care informează că credincioşii au fost reţinuţi din cauza organizării unei „strângeri ilegale”.

Toate bisericile de casă din China sunt considerate “strângeri ilegale” şi înfruntate de guvern. Toţi credincioşii care se adună, cu scopul practicării credinţei lor, în biserici de casă riscă să fie arestaţi. ICC a aflat că, deşi treizeci de credincioşi rămân sub arest, majoritatea membrilor bisericii, inclusiv copii, au fost arestaţi timp de 10-20 de ore şi apoi eliberaţi.

Biserica “Muntele măslinilor” din oraşul Foshan, provincia Guangdong, este o biserică de casă cu o sută şaptezeci de membri şi peste douăzeci de ani de istorie. În provincia Guangdong, oraşul Foshan este unul dintre cele mai prospere oraşe din punct de vedere economic, unde politica uşilor deschise a lui Xiaoping a fost prima oară implementată în sudul Chinei.

Un comentariu
  1. john john 29 septembrie 2014 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.