Intensa persecuţie din Irak se întoarce împotriva teroriştilor islamici

ministering-to-muslimsTot mai mulţi oameni se întorc la Hristos în Irak, motivaţi de dragostea ce le-o oferă misionarii, inclusiv un colonel din armata kurdă.

Muncind zi şi noapte pentru ajutorarea persoanelor refugiate din cauza ameninţărilor şi a violenţei grupului terorist islamic în Mosul şi în alte zone kurde din nordul Irakului, membrii unei echipe de misionari de la Christian Aid Mission, au reuşit recent să stea de vorbă cu un colonel a forţelor armate kurde, care luptă împotriva statului islamic ISIS.

Colonelul ocupa funcţia de comandant de divizie în forţele armate ale Guvernului Regional din Kurdistan, care au contribuit la frânarea expansiunii ISIS, în avansul său brutal, cu scopul de a stabili un califat şi de a impune versiunea cea mai strictă a islamului sunit. Cu ajutorul atacurilor aeriene ale Statelor Unite, armata kurdă a recuperat încet unele teritorii. Echipa misionară munceşte în zona capitalei kurde Erbil, şi are ca scop asigurarea refugiaţilor cu alimente, haine, paturi şi medicamente.

Colonelul avea câteva întrebări pentru membrii echipei: „Care a fost motivul pentru care oferiţi toate aceste ajutoare? Ce motivaţie aveţi? De unde provin toate acestea?

„Am vorbit cu el foarte clar, explicându-i totul pentru el şi spunându-i că Hristos ne-a învăţat să iubim şi să ne exprimăm iubirea oamenilor, într-o manieră practică”, a spus directorul echipei, care l-a informat pe funcţionarul kurd, că toate articolele de prim ajutor au fost donate sau cumpărate din zonă.

Colonelul din armata kurdă, al cărui nume este omis din motive de securitate, nu a întârziat să răspundă:

„Dumneavoastră vedeţi, arabii care ne înconjoară, din statele din zona Golfului Persic, care îşi zic că sunt musulmani religioşi şi nu ne-au trimis nimic, cu excepţia teroriştilor. Dar acei care îl urmează pe Hristos ne-au trimis dragostea, pacea şi bunătatea oamenilor, în fiecare zi”.

Conversaţi a continuat mult timp, a spus directorul echipei. „După ce am menţinut o lungă conversaţie cu el vorbindu-i despre Hristos, el s-a plecat în rugăciune, chemându-l pe Hristos să vină în viaţa lui”, a spus directorul. „Apoi el a spus: astăzi sunt persoana cea mai fericită! Am avut privilegiul de a lua această decizie, şi i-am înmânat în final o Biblie”.

Experienţa colonelului este doar una dintre multele care au loc în Irak. În oraşele cu refugiaţi, precum Erbil, pentru persoanele deplasate de la casele lor din alte zone ale Irakului, oamenii se întorc la Hristos într-un ritm impresionant. În corturile din taberele de refugiaţi improvizate, iau naştere biserici. În circumstanţe normale, strategia misiunii se centrează în modalităţile în care se poate vorbi oamenilor despre Hristos într-o manieră eficace, dar acuma obiectivul  este de a menţine ritmul cu numărul celor care se convertesc, a spus directorul.

„Obiectivul primordial al misiunii în acest moment nu este dacă aceste persoane îl primesc sau nu pe Hristos. În toate călătoriile noastre pentru a preda ajutoarele şi de a le predica Cuvântul Domnului, nu am întâlnit pe nimeni care să se opună sau să ne respingă mesajul. Provocarea este cum şi când vom ajunge la toate acele persoane cu mesajul mântuirii, în pieţe, pe uliţe, pe drumuri, în interiorul corturilor sau afară, adică în toate părţile”.

Directoarea pentru Orientul Mijlociu al Christian Aid Mission,a spus că datorită acestei tendinţe, unii lideri ai bisericii şi lucrători ai organizaţiilor misionare, au decis să rămână în Irak, inclusiv când au aflat de practicile atât de crude ale teroriştilor de la ISIS, care au decapitat copii care s-au opus să îl nege pe Hristos în Qaroqosh, sau pe ziariştii occidentali, în alte părţi ale ţării, scopul teroriştilor fiind de a obţine mai multă notorietate.

„Cred că lucrătorii care au rămas în Mosul şi în împrejurimi, au făcut asta pentru că tot mai mulţi sunt receptivi la Evanghelie”, a spus. „Ei sunt dispuşi să se expună pericolului, rămânând într-o zonă aflată sub dominaţia ISIS, pentru privilegiul de a vedea tot mai multe roade pentru Hristos”.

Obligaţi să se încreadă în Dumnezeu mai mult ca niciodată înainte, aceşti creştini cresc în relaţia lor cu Dumnezeu într-o formă în care niciodată nu ne-am fi imaginat, a spus directoarea.

„Eu îi respectam şi înainte de Primăvara Arabă, deoarece slujeau în zonele islamice, dar acum lucrează mai mult şi se maturizează şi mai mult. Trebuie să ne rugăm pentru aceşti lucrători. Toţi se află mereu în pericol. Au nevoie de puterea lui Dumnezeu pentru a-şi arăta dragostea miilor de persoane neajutorate”.

Cu cât lucrătorii din misiunea irakiană, asistaţi de Christian AidMission, obţin mai multe fonduri pentru alimente, apă, medicamente şi alte ajutoare, cu atât mai mult au oportunitatea de a demonstra dragostea lui Hristos, într-o manieră tangibilă, a adăugat.

„Dumnezeu a pus în inimile a mii de musulmani o dorinţă de a-I citi Cuvântul. Putem să fim noi instrumentele, prin care să facem să ajungă la ei Noul Testament sau Biblia audio”.

Tradus şi adaptat din Charisma News
Pentru Știri Creștine, Beni Drădici

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.