PAKISTAN: Soțul Asiei Bibi cere președintelui Mamnoon Hussain să o elibereze pe Asia din închisoare

_29969Soțul femeii creștine din Pakistan, care în urmă cu 4 ani a fost condamnată  la moarte pentru blasfemie, i-a scris președintelui Pakistanului o scrisoare prin care îi cere acestuia să o ierte pe soția lui și să îi permită să fie mutată în Franța.

Asia Bibi a fost condamnată la moarte încă din luna noiembrie a anului 2010, după ce a fost găsită vinovată de remarci nepotrivite față de profetul Mohammed în timpul unei discuții cu o femeie musulmană.

Un tribunal din Lahore a confirmat luna trecută pedeapsa cu moartea, înlăturând orice speranță ca aceasta să fie mutată la o altă închisoare.

„Suntem conviși că Asia va putea fi salvată de la spânzurătoare doar dacă venerabilul președinte Mamnoon Hussain îi va acorda grațierea. Nimeni nu ar trebui să fie omorât pentru că bea un pahar cu apă”, a scris Ashiq Masih, soțul Asiei, într-o scrisoare deschisă, în data de 17 noiembrie, publicată de New York Times. Masih a mai adăugat că soția lui nu este vinovată de blasfemie.

Masih, în vârstă de 50 de ani, locuiește cu doi din cei 5 copii ai lor într-un loc secret și este muncitor cu ziua. Acesta își vizitează soția o dată pe lună și face o călătorie de 5 ore și 30 de minute până la închisoarea din Multan, Punjab, unde este închisă Asia Bibi.

Problema Asiei Bibi a început în iunie, 2009, când aceasta era în câmp și a izbucnit o ceartă cu câteva femei musulmane cu care lucra. Asia a fost rugată să le aducă apă dintr-o fântână, iar când aceasta a băut pe drum apă dintr-o cană, femeile musulmane au obiectat, spunând că o femeie care nu este musulmană nu trebuie să se atingă de vasul de apă. La câteva zile, femeile au mers la un cleric local și au depus acuzații de blasfemie.

Pakistanul nu a executat pe nimeni pentru blasfemie și a avut din anul 2008 moratoriu de facto asupra execuțiilor civililor, însă cineva acuzat de insultarea islamului riscă să aibă parte de o moarte violentă.

Site-ul de știri, New York Times, a scris că primarul orașului Paris, Franța, Anne Hidalgo, a solicitat președintelui Hussain grațierea Asiei Bibi și a spus că cei doi soți sunt bineveniți în orașul său.

Liderul opoziției, Bruno Retailleau, a cerut miercurea trecută președintelui Francois Hollande să intervină în acest caz. (ChristianTelegraph.com)

Mijlociți în continuare la Dumnezeu ca El să intervină în această situație și să o elibereze pe Asia Bibi. Cereți ca ea să fie o mărturie bună pentru cei din jur și mulți să își dorească să-L cunoască pe Adevăratul Dumnezeu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.