Rick Warren a participat la eveniment ecumenic la Vatican

papa-francisco-rick-warrenPastorul Rick Warren, a participat împreună cu alți lideri creștini, la o conferință privind familia care a avut loc în Vatican, la invitația Papei Francis.

Simpozionului intitulat “Complementaritatea dintre bărbat și femeie” organizat de Papa Francis, a adus împreună lideri religioși proeminenți din întreaga lume, inclusiv fostul șef rabin, Jonathan Sacks, a Regatului Unit, anglicani, musulmani, penticostali, lideri hinduși și un lider mormon.

Papa Francisc a deschis conferința prin declararea stării de căsătorie și familie “în criză”. Afirmațiile unora, că Biserica Catolică a luat în considerare o schimbare a punctul de vedere asupra uniunile de același sex și a sexualității este provocatoare.

Pastorul Warren a reafirmat învățătura creștină tradițională cu privire la căsătorie. Căsătoria poate fi doar între un bărbat și o femeie“, a spus Warren la Vatican.

Biblia spune să onorăm căsătoria. Din păcate, astăzi știm cu toții că căsătorie este dezonorată de mulți oameni. Ei spun că este o tradiție arhaică, care a fost făcută de către om. Ei spun ca este inamicul femeilor, degradat în filme și televiziune. Așa că astăzi în loc să fie onorată, căsătoria este ridiculizată, respinsă și redefinită”, a spus el.

Un comentariu
  1. constantin 26 noiembrie 2014 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.