Avortul ucide pe cei vii

handsScriem astazi despre avort dintr-o perspectiva inedita: avortul ucide si pe cei vii, nu doar pe cei nenascuti. Celor vii, insa, nu le ucide trupul ci sufletul si viitorul. Numarul de femei care isi regreta avortul e mare, dar pentru presa subiectul acesta pare sa fie taboo. E un subiect ignorat si parese lipsit de interes pentru marile cotidiene ale Romaniei si Occidentului. De aceea, ramine publicatiilor online, atit in Romania cit si in afara ei, sa il prezinte. Rasfoind informatiile lumii virtuale, depistam un numar in crestere de marturii ale femeilor care si-au avortat copiii si isi regreta faptele. Legea nu le condamna, dar le condamna constiinta. Presiunea si nelinistea launtrica, constanta si deseori incurabila, cu care se confrunta aceste femei lasa cicatrice care dainuie o viata intreaga. Dar nu numai femeile sunt afectate. Suntem afectati noi toti: barbatii care asteapta sa devina tati, parintii care nadajduiesc sa devina bunici, copiii care isi doresc frati si surori. In final, avortul ne ucide pe noi toti, pe cei vii.

Date statistice

Romania noastra imbatrineste mai repede decit ne asteptam iar ceasul ei biologie bate tot mai incet. Luna trecuta Ziarul Financiar a publicat un articol alarmant care ar fi trebuit sa faca la fel de mari valuri in Romania cit a facut campania prezidentiala. Subiectului lui trebuia sa i se acorde la fel de multa atentie si sa fi fost dezbatut de pretendentii la presedintia tarii. Dar nu au facut-o. Articolul ne informeaza ca in ultimele doua decenii populatia scolara a Romaniei a scazut cu un sfert. In 1995 4.7 milioane de elevi si studenti erau inmatriculati in scolile si universitatile Romaniei. Anul acesta au mai ramas doar 3.6 milioane. [Detalii aici]. Unde sunt cei 1.1 milion care lipsesc?

Raspunsul nu e greu de aflat: majoritatea dintre ei au fost avortati. Romanii din Italia au nascut, anul trecut, 20.000 de copii, 20.000 de fiinte umane care vor contribui la reabilitarea demografica a muribundei Italii, nu a Tarii Mama. [Detalii aici].

In contrast, luna trecuta au fost emise ultimele date statistice privind rata avortului in America. In 2013 au fost avortati acolo 730.322 de copii nenascuti, cel mai mic numar din 1973 incoace cind avortul a fost legalizat de Tribunalul Suprem. [Detalii aici]. Vestea e incurajatoare. Dupa 1973 numarul avorturilor in America se apropia ori trecea de 1 milion anual. Dar a scazut cu 30% intre 1973 si 2013. Cifrele acestea sunt si mai incurajatoare considerind ca in aceasi perioada de timp populatia Americii a crescut cu 30%.

Ce explica scaderea vertiginoasa a avortului in America? Raspunsul a fost dat de o publicatie influenta, seculara, americana, The Atlantic: seriozitatea si perseverenta miscarii proviata din America din 1973 incoace si mai ales implicarea continua a crestinilor in batalia pentru dreptul la viata al copiilor nenascuti. [Detalii aici] Pentru a ajunge aici, insa, au fost facute sacrificii mari. In rindurile din fata au fost femeile crestine care au refuzat sa imbratiseze noul “drept” la avort conferit lor de Tribunalul Suprem si au ales sa asculte mai mult de Dumnezeu si de instinctul maternal decit de propaganda feminista.

Pentru Știri Creștine, AFR

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.