Ziua Naţională de Rugăciună pentru SUA la cea de-a 64-a ediţie VIDEO

thumb

Statele Unite ale Americii pe genunchi. Astăzi, 7 mai 2015, tot poporul american a stat pe genunchi în rugăciune pentru bunăstarea şi protecţia ţării. Evenimentul instituită oficial în 1952 marchează cea de-a 64-a ediţie, relatează BCN.com

Motto-ul celei de-a 64-a ZI Naţională de Rugăciune pentru SUA este: “Doamne, ascultă strigătul robului tău” şi este inspirat din 1 Împăraţi 8:28: “Totuşi, Doamne, Dumnezeul meu, ia aminte la rugăciunea robului Tău şi la cererea lui; ascultă strigătul şi rugăciunea pe care Ţi-o face astăzi robul Tău”.

Cea dea 64-a aniversare a Zilei Naționale a Rugăciunii se așteaptă să aibă cel mai mare număr de participanți comparativ cu ultimii 60 de ani. Ziua de joi, 7 mai organizatorii o numesc “oportunitate fără precedent de a vedea vindecarea Domnului și manifestarea puterii de reînnoire”.

“Anticipăm cea mai mare zi de de rugăciune de la coastă, la coastă cu mai mult de 43 000 de adunări de rugăciune” a relatat pentru The Christian Post, John Bornschein, vice-președintele Grupului Operativ al Zilei Naționale a Rugăciunii și membru executiv al Comitetului Național de Rugăciune.

“Anul acesta care vine v-a marca cea de-a 64-a aniversare a acestei zile importante și ne așteptăm pe deplin ca președintele SUA să semneze o proclamație, la fel ca și guvernatorii tuturor celor 50 de state. Deja aproape 40 de proclamații au fost primite și se mai așteapă și altele”, a mai specificat John Bornschein.

Conform site-ului Zilei Naționale de Rugăciune, tema aleasă pentru ediţia 2015 vrea să sublinieze “nevoia persoanelor fizice, corporative și individual, să-și pună credința în caracterul infailibil al Creatorului lor, care este suveran peste toate guvernele, autoritățile, și toți oamenii”.

Deși își are rădăcinile în moștenirea Creștină, Ziua Națională a Rugăciunii, are ca scop să fie expresia libertății religiei a Americanilor, unde oamenii de diferite religii dedică această zi rugăciunii pentru națiunea americană.

Ziuna Națională a Rugăciunii, este un eveniment ce datează din 1775, dar a fost semnată în lege ca o zi oficială de ritual de Harry S. Truman în 1952. De atunci, mai mulţi Președinți ai Statelor Unite au semnat proclamații în suportul acestei date, apelând la Americanii de toate confesiunile să se roage pentru beneficiul națiunii.

2 Comentarii
  1. Nume* Isaia 58 .1 8 mai 2015 Reply
  2. raresm 8 mai 2015 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.