Biserică din INDONEZIA incendiată, pentru a treia oară  în trei decenii

indonesia-3_nfbl

Pentru a treia oară în trei decenii, Biserica Creștină protestantă Pakpak Dairi (GKPPD) din Indonezia a fost distrusă într-un incendiu. Focul a fost provocat de extremiştii care se opun creştinismului din Provincia Aceh. Flăcările declanşat pe 18 august a făcut clădirea scrum în doar 20 de minute, anunţă Open Doors.

În ancheta lor, poliția a descoperit o machetă  tradițională și  urme de roți a două vehicule în zona de incendiere. În ciuda dovezilor, poliția a anunțat cu câteva zile mai târziu că focul a fost probabil cauzat de un scurt-circuit, oprind  anchetele  suplimentare. Frica de a deranja comunitatea musulmană a fost un alt factor. După o tentativă de incendiere a bisericii în trecut, în anul 1999, o gloată a amenințat că va incendia secția de poliție daca  suspecții, care au fost reținuti, nu vor fi  eliberați. Cererea a fost satisfacută imediat. Biserica a fost, de asemenea, incendiată şi în 1979.

Aproximativ 350 de membri ai bisericii țin acum serviciile de închinare într-o curte de lângă linia de poliție. Au adunat fonduri, a cumpărat un cort și l-au instalat  pentru serviciile de duminică.

“Noi știm că suntem monitorizati de către extremiști. Unii chiar au amenințat că vor distruge cortul, “Rev. Erde Brutu, liderul  GKPPD în Singkil, spune. “Dar eu  reamintesc adunării: “Nu vă lăsaţi tentați să răspundeţi înapoi. Dacă ne vom răzbuna, cum vom fi diferiţi de cei care ne greșesc?””

Rev. Erde și congregația sa au nevoie de sprijinul nostru în rugăciune; el este aproape disperat  de incidentele repetate.

“Ceea ce mă întărește este încredinţarea că frații și surorile noștri creștini se roagă pentru noi”, spune el. “Rugați-vă ca Dumnezeu să atingă inimile infractoriilor și să le întoarcă la El, precum și pentru ca legea să fie aplicată și în alte cazuri similare din orașul meu natal”, spune pastorul Erde.

Aceh, singura provincie cu aplicarea legii islamice Sharia în țară, este printre locurile cele mai ostile de trai pentru creștini indonezieni. Indonezia se află pe locul #47 în 2015 pe lista ţărilor monitorizate de Open Doors (www.worldwatchlist.us).

 

Un comentariu
  1. Nume* Gusty din Prod 19 septembrie 2015 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.