Conferință despre creștinii persecutați, la Moscova

In cursul acestui an, la Moscova, va avea loc o conferinta despre starea crestinilor persecutati din intreaga lume. Am discutat cu Ken Barun, ce lucreaza cu Franklin Graham, si cu Ken Isaacs, vicepresedinte la Samaritan’s Purse, despre acest eveniment important.

Cat de serioasa e situatia crestinilor din Orientul Mijlociu?

Ken Isaacs: Cred ca e foarte serioasa. Noi avem lucrari in Iordania, in Siria, in Turcia, in Irak… Lucram in multe tari din Orientul Mijlociu. Acel spatiu devine din ce in ce mai restrans. SIIL trimite un mesaj foarte clar si infiorator cand aliniaza 21 de etiopieni si ii decapiteaza. Ei vor sa transmita ceva. Cand rapesc femei crestine siriene si le duc in robie sexuala, sau cand executa barbati in fata membrilor familiei, ei transmit ceva. A existat un exod al crestinilor din Orientul Mijlociu, desi acesta e locul in care a inceput crestinismul. Dupa aproape 30 de ani de lucrare prin lume, pot sa spun ca in ultimii 10 ani, cinci ani, doi ani am vazut o viteza crescanda a implinirii profetiilor. E ca un rau mare ce trece printr-un canal ingust si prinde o viteza si o intensitate mai mare. Nu pot sa vad inainte, dar pot sa vad unde ne aflam. Pot sa citesc Biblia si sa vad cum se implineste. Fie ca e vorba de Ezechiel sau de Apocalipsa, vezi cum lucrurile se implinesc.

Ken, ce parere ai?

Ken Barun: Are dreptate. Ceea ce vedem aici reprezinta un mesaj puternic pentru noi. Biblia ne spune totul. Indiferent de situatia militara si de amenintari, pericolul e asupra crestinatatii, asupra lumii, asupra noastra. Vad asadar o urgenta. Nu doar una militara, ci si una spirituala, aceea de a ajunge la oameni. Se pare ca exista o degradare a valorilor crestine, nu doar in SUA, ci si in Orientul Mijlociu.

Ne puteti spune cum va arata conferinta si care sunt obiectivele?

Ken Barun: Conferinta doreste sa aduca oamenii impreuna. E o miscare indrazneata, mai ales ca va avea loc la Moscova. Dorim sa vedem ca se face ceva in directia aceasta. Un lucru ar fi sa prezentam lumii situatia ca oamenii sa stie ce se intampla cu adevarat. Aflam ce se petrece doar de la stiri, dar in lume se intampla foarte multe lucruri care nu sunt cunoscute. Dorim sa expunem aceste lucruri in cadrul conferintei, la care am invitat oameni din peste 100 de tari. Vom petrece trei zile impreuna, discutand si impartasind aceste lucruri si, prin rugaciune, vom avea rezultate bune.

Ken, care ai dori sa fie rezultatul acestei conferinte?

Ken Isaacs: Lumea trebuie sa stie ca oamenii care Il vestesc pe Isus sunt persecutati, ucisi. Acest lucru se face in mod sistematic si a luat o amploare atat de mare incat acum e socotit normal. Nu ne mai surprinde, nu ni se mai pare important. Persecutia poate sa fie fatisa sau secreta, poate sa fie subtila sau dura, dar ii agreseaza mereu pe crestini. Faptul ca va fi la Moscova va starni controverse, dar vad logica acestui lucru. Aproape 99% dintre preotii ortodocsi au fost ucisi in vremea comunismului. Prin urmare, acea biserica a fost persecutata mult. Faptul ca avem aprobarea si invitatia guvernului pentru a desfasura conferinta acolo cred ca va trimite un semnal catre alte guverne, care vor observa reactia Rusiei in acest caz. Speranta mea este ca in timpul conferintei de la Moscova, din octombrie, sa putem crea un „zumzet”, sa putem identifica, concentra si amplifica cateva probleme care trebuie abordate intr-un mod serios. Nu e vorba despre problemele unei minoritati, ci e vorba despre mari puteri ale lumii si despre avantul ce se creeaza. Trebuie sa gasim o modalitate de a-i proteja pe crestini. Crestinii au nevoie de dreptul la religie.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 125 – aprilie 2016 – ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despre-israel

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.