ZIUA a 22-a din Ramadan 2016: Călătoria mea: În căutarea prezenţei lui Dumnezeu

30Days-fatherson-27jun16banner

Mărturia unui musulman convertit:

“M-am născut într-o familie de musulmani. Unii membri ai familiei mele erau lumeşti, iar alţii religioşi. Tatăl meu sufist (adept al sufismului) era foarte religios şi a avut o puternică influenţă în viaţa mea. La vârsta de zece ani, am început să-L caut pe Dumnezeu. Eram foarte avid să caut prezenţa Lui şi am făcut tot ce mi-a stat în puteri ca să mă apropii de El.

Ca tânăr, continuam să-L caut cu o râvnă şi mai mare prin rugăciune, post şi frecventarea moscheelor. Nu doar că făceam rugăciunile obişnuite, dar Îl şi chemam pe Dumnezeu din toată inima mea. Acei ani de căutare Lui prin intermediul islamului s-au încheiat constatând că El nu-mi era mai aproape. De fapt, părea și mai distant. Iar din momentul în care am intrat la facultate, am renunţat la căutarea mea după Dumnezeu.

Vino şi convinge-te tu însuţi – Isus este viu, El vindecă şi eliberează oamenii.

Într-o seară, în timp ce mă plimbam împreună cu prietenii mei, am auzit pentru prima dată Evanghelia. Un creştin născut din nou, cu care am făcut cunoştinţă prin intermediul unui prieten comun, mi-a mărturisit şi împărtăşit direct pe străzile din Cairo mesajul lui Isus Hristos.  Cu o săptămână mai târziu am mers cu el la biserică, şi la doar patru săptămâni după aceea L-am primit pe Isus Hristos ca Mântuitor! Experienţa mea a fost exact aşa cum mi-a explicat tânărul creştin: “Vino şi convinge-te tu însuţi – Isus este viu, El vindecă şi eliberează oamenii.”

În acea seară m-am rugat pentru prima dată lui Isus. L-am întrebat: “Care este calea? Este Isus calea spre Dumnezeu?” Răspunsul a fost “da”. Am spus atunci în inima mea “bine” şi imediat am experimentat prezenţa lui Dumnezeu, bucuria cerească şi pacea. Am devenit creştin când am spus “bine” lui Isus. Deseori, sufăr din cauza unei puternice persecuţii din partea familiei şi a comunităţii, dar prezenţa şi slava Domnului e aşa de puternică în mine că nu-mi mai pasă de pierderi şi nici de riscul pe care mi l-am asumat ca urmaş al lui Isus.

SĂ NE RUGĂM:

  • ca musulmanii să-L caute pe Însuşi Dumnezeu, nicidecum o religie;
  • pentru musulmanii care Îl urmează pe Hristos, dar trăiesc în ţările fără libertate religioasă, ca ei să găsească posibilităţi de a fi o mărturie curată pentru rudele şi prietenii lor;
  • pentru musulmanii care sunt însetaţi după o mai bună înţelegere a prezenţei lui Dumnezeu, ca ei să-L găsească prin orice mijloc posibil.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.