VALERIU GHILEŢCHI şi-a anunţat candidatura pentru preşedinţia Republicii Moldova

valeriu ghiletchi

„După o perioadă de analiză, reflecție și rugăciune, am luat decizia de a constitui grupul de inițiativă pentru colectarea semnăturilor și susținerea candidaturii mele la alegerile prezidențiale din 30 octombrie 2016”, a declarat deputatul neafiliat în Parlamentul Republicii Moldova şi delegat la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), Valeriu Ghileţchi.

În cadrul unui briefing de presă, deputatul independent Valeriu Ghilețchi, a opinat că primul tur al alegerilor trebuie să ofere o paletă diversă de opțiuni, iar după 30 octombrie societatea va ști candidatul care merită să fie susținut în turul doi.

Potrivit oficialului, Republica Moldova are nevoie de un Președinte care ar munci dezinteresat 24 de ore din 24 pentru demnitatea și prosperitatea fiecărui cetățean: „Avem nevoie de un Președinte care să urmărească pacea și bunăstarea întregii națiuni, nu interese de partid sau de grup. Avem nevoie de un Preşedinte care să reîntregească societatea, dezbinată până acum în mod artificial în scop politic. Avem nevoie de un Preşedinte ce ar fi un adevărat mediator între forţele politice ale ţării, pentru a nu permite ca lupta politică dintre acestea să dăuneze societăţii. Avem nevoie de un Președinte care să readucă încrederea cetățenilor în  instituțiile statului. Avem nevoie de un Președinte integru, care să nu fi fost implicat în vre-un scandal de corupție . Avem nevoie de un Președinte care are suficientă experiență politică pentru a face față tuturor provocărilor. Avem nevoie de un Președinte care are o bună experiență internațională ca să poată aduce țara în rândul statelor civilizate și dezvoltate. Am o viziune clară şi o dorinţă fermă de a schimba lucrurile în bine”, a concluzionat Valeriu Ghilețchi.

Valeriu GHILEȚCHI a fost ales deputat în Parlamentul Republicii Moldova, la 5 aprilie 2009. Este membru al Comisiei parlamentare pentru politică externă şi integrare europeană și membru al delegației Moldovei la APCE unde a promovat mai multe iniţiative privind apărarea familiei şi a valorilor morale. Este unicul deputat moldovean care a deţinut două mandate consecutive de preşedinte de comisie la APCE. Printre cele mai importante realizări la APCE se numără: aprobarea raportului privind „Combaterea Intoleranţei şi Discriminării Creştinilor în Europa” şi Raportul privind: „Lupta împotriva ultra-sexualizării copiilor”. Totodată, este unul din membrii grupului de iniţiativă care a luptat pentru returnarea copiilor familiei Bodnariu în cadrul APCE. La moment este raportor pentru Macedonia în cadrul APCE. Anterior acesta a fost deputat în perioada anilor 1998-2001.

Pe lângă cariera politică, Valeriu Ghileţchi este unul din pastorii Bisericii „Isus Salvatorul” din Chişinău. Anterior a fost preşedintele cultului baptist din Republica Moldova şi preşedintele Federaţiei Europene Baptiste.

Discursul integral susţinut astăzi de deputatul creştin la Chişinău, îl puteţi vedea AICI.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.