Credinciosii evalueaza nevoile din zona cutremurului Sichuan

Peste 200 de membri ai echipelor de intervenţie au fost îngropaţi sub pământ într-o alunecare de teren în provincia chineză Sichuan, informează agenţia de presă chineză Xinhua, preluată de AP.

Pentru moment, nu au putut fi furnizate alte detalii ale accidentului.

Guvernul de la Beijing a decretat trei zile de doliu naţional după cutremurul devastator de la 12 mai, care a făcut peste 71.000 de morţi, dispăruţi sau persoane îngropate sub dărâmături.

Numărul morţilor confirmaţi este de 32.173 în provincia Sichuan din sud-vestul Chinei, a informat cel mai important responsabil al provinciei, Liu Qibao.

Autorităţile au făcut cunoscut că alte 9.509 de persoane se află încă îngropate sub dărâmături, şi nu se mai ştie nimic despre alte 29.418 de persoane, date dispărute. (informeaza Rompres)

Cutremurul a zdruncinat provincia Sichuan si se spune ca ar fi cel mai grav din ultimele trei decenii. Organizatia Baptist Global a declarat prin Jeff Palmer, ca ei colaboreaza cu Southern Baptists intr-un raspuns de urgenta: „primul lucru pe care vrem sa il facem, e sa ducem apa, mancare, si sa le oferim un loc de adapost celor care au nevoie de asta. Sunt oameni care vin de la mare distanta ca sa ofere ajutor – ei sunt o marturie pentru cei care sunt in necaz. Este dragostea lui Hristos care ne motiveaza si noi suntem doar implinitori ai poruncii care spune sa ii ajutam pe cei care sunt in nevoi”. Chiar
daca echipele de crestini au fost formate, Palmer spune ca „rugaciunea e strategia prin care vrem sa mobilizam mai intai si asta e principalul – sa ne rugam pentru cei care sufera, pentru cei
care si-au pierdut familia.

->Sa ne rugam pentru comunitatea internationala, sa gaseasca moduri
in care sa raspunda repede si eficient la nevoile celor afectati de
cutremur;
->Sa ne rugam ca Domnul sa aline durerea celor care au fost raniti
si a celor care sunt pe moarte;
->Sa ne rugam ca Domnul sa ridice crestini care sa ii ajute pe cei
care sunt in nevoi.

surse: Rompress

PrayMission

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine