Fete crestine rapite si convertite fortat la islam in Pakistan

Doua fete creştine, Saba Younis şi Aneela Younis, au fost răpite  de musulmanii de pe drum în timp ce mergeau in orasul Chowk Munda (statul Punjab) pentru a vizita unchiul lor, pe 26 iunie. Două zile mai târziu, rapitorii au depusă actele de custodie a acestora la staţia locală de poliţie, declarând că s-au convertit la islam şi că tatăl lor, Younis Masih, nu mai are jurisdicţia asupra acestora. Unchiul lor a raportat deasemenea că au fost forţat casatorite cu bărbaţi musulmani.

Politia a refuzat iniţial cererea lui Masih de a depune o plângere împotriva rapirii, sustinand fiicele sale „au îmbrăţişat islamul”. Cu ajutor de la comisia locala pentru drepturile omului, Masih a deschis un caz împotriva acestora. Pe 12 iulie, în judecatoria acelei regiuni a hotărât în favoarea a musulmanilor, pretinzând că fetele s-au convertit la islam „legitm” si căsătoriile lor sunt „valide”, asa ca nu pot fi returnate familiilor lor. Familia a planificat recurs la hotărârea judecatoriei locale, dar creştinii se tem ca ei vor continua să fie tratati nejustificat din cauza credinţei lor.

Rugaţi-vă că Saba şi Aneela sa se întorca acasă. Rugaţi-vă că sa acestea sa rămâna puternic în credinţa lor. Ceară de la Dumnezeu pentru a oferi confort familiilor lor. Rugaţi-vă pentru siguranţa pentru alte fete tinere creştine din Pakistan.

<<sursa: www.persecution.net>>

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine