Un grup de studenti la triburile din Papua Noua Guinea

newsap8874_img

Rex Schaffner de fata cu studenţii şi barbati din Lamogai

Trei triburi de credinciosi din Lamogai au infruntat o echipa de 14 studenti interdependenti saptamana trecuta in Papua Noua Guinea si au ramas uimiti despre ce au auzit.

A fost un timp de intrebari si raspunsuri, iar liderul echipei le-a explicat tribului Lamogai cum unii oameni din America incearca sa convinga crestinii  sa nu dea bataie de cap tribului „happy-go-lucky”, un grup cuibart in jungla si peste tot in lume.

Le-a luat 10 minute celor din Lamogais pentru a intelege intrebarea. Neincredere si confuzie a cuprins fata lor. De ce cineva ar sugera un asemenea lucru? Au auzit ei intrebarea corect?

Minutele treceau si misionari incercau sa traduca de fiecare data in diferite moduri incercand sa faca conceptul clar tribului din Lemogai. In final, credinciosii tribului s-au intors catre studenti interdependenti. „Traim in frica, sub controlul Satanei. Cum ar putea sa spuna cineva, „Ei sunt fericiti asa cum sunt?”

Studentii au lasat pe oameni din Lamogai dupa cateva zile, simtind ca crestini din Lamogai inteleg intr-un mod mai adanc decat vestici ce inseamna sa fi „eliberat de puterea intunericului in imparatia Fiului”.

Impactul parti celor interdependenti a fost profund, motivand pe putin un student sa spuna, „Aceasta este ceea ce vreau sa fac cu viata mea”.

Pentru altii, raspunsul la intrebarilor lor a fost spus dupa ce au vazut o biserica Nou Testamentala functionand, iar ei se vor intoarce acasa pentru a se ruga in continuare pentru viitorul lor pentru misiunea in care ei sunt implicati.

Va rog sa va rugati pentru studenti ca sa progreseze ceea ce au invatat si pentru a deslusi cum si unde viata lor va face o diferenta.

Traducere de Sunamita Veciunca
Sursa: www.ntm.org

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.