Victorie pentru asistenta medicala crestina suspendata

carolinepetrie_185x_481953a

Caroline Petrie

O asistenta ce a fost suspendata fara sa fie platita pentru ca a intrebat o pacienta daca ar dori sa se roage pentru ea a fost reangajata si se va intoarce la munca in urmatoarele zile.

Lui Caroline Petrie, de la Weston, care a fost supusa la actiuni disciplinare desi pacienta nu s-a plans, i s-a spus ieri ca isi poate continua slujba la centrul medical primar North Somerset.

D-na Patrie, o crestina evanghelica si mama a doi copii, a fost suspendata dupa ce angajatii ei au descoperit ca ea a intrebat o pacienta daca doreste sa spuna o rugaciune pentru ea. Desi pacienta nu a fost jignita de acest lucru, incidentul a fost raportat.

Saptamana trecuta d-na Petrie, care a fost sustinuta de Centrul Crestin Legal, a fost data in judecata pe baza faptului ca nu a reusit sa demonstreze o atitudine de supunere ” personala si profesionala la egalitate si diversitate” oferind rugaciuni.

Noaptea trecuta, d-na Petrie a vorbit unui program de TV: ” Cand i-am pus intrebarea, am vazut ca nu s-a simtit ofensata deloc. Gesturile au aratat ca este foarte relaxata. A fost bucuroasa in prezenta mea. A fost de fapt, un simplu „nu, multumesc. Sunt bucuroasa sa ma rog pentru oricine..”

Cand a fost intrebata daca ar face acest lucru din nou, d-na Petrie a spus:” Da”.

Intr-o declaratie, centrul medical primar North Somerset spune ca este cunoscut faptul ca d-na Petrie a actionat spre „binele pacientilor”, si ca asistentele nu trebuiau sa „lase deoparte credinta lor” in locul de munca si pot „continua sa ofere buna ingrijire pentru pacienti si sa ramana in acelasi timp si dedicate credintei lor.” Cadrul medical de asemenea a recunoscut ca, pentru unii, rugaciunea este cunoscuta ca o „parte integrala in procesul de vindecare”.

Sir Patrick Cormack, de la Tory MP pentru South Staffordhire si un dedicat anglican, a spus Parlamentului ca acest caz ilustreaza o „categorica absurditate” a politicii corectitudinii.

Andrea Williams, director al Centrului Crestin Legal, a spus: „Aceasta este o mare victorie pentru d-na Patrie si pentru bunul simt. Scoate in evidenta importanta trairii credintei personale la locul de munca”

Reala schimbare a inimii vine din moment ce Guvernul are in plan sa restranga reguli cu privire la cat de departe pot merge credinciosii cand lucreaza intr-un sector public, sau in strangerea de fonduri publice pentru caritate pentru a-si impartasi credinta lor.

Potrivit cu un document publicat de catre Departamentul de Sanatate, luna trecuta, ori act de prozelitism al unui doctor sau asistent/a la locul de munca va fi considerat hartuire sau intimidare si vor fi disciplinati.

Grupuri de pacienti sprijina pe d-na Petrie. George Robins, co-director la Patient Concern (Grija pentru pacient) spune: ” Asistentele ar trebui sa faca ce considera ca e mai bine pentru pacient. Multi oameni se simt foarte mangaiati sa aibe pe cineva care sa se roage pentru ei.”

Traducere pentru StiriCrestine.ro de Ionela Baloi
Sursa:
TimeOnline 

Citeste si Asistenta medicala suspendata pentru ca s-a rugat

2 Comentarii
  1. angie 13 februarie 2009 Reply
  2. dorel 14 februarie 2009 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/stiric/public_html/wp-includes/functions.php on line 4757