Pastorul Bisericii Baptiste din Maryville, Illinois a fost împuşcat mortal în timpul slujbei

pastorAgenţiile de presă americane au anunţat în această dimineaţă ştirea tragică, conform căreia un bărbat a deschis focul asupra pastorului în interiorul sanctuarului bisericii (First Baptist Church), împuşcându-l mortal.

Departamentul de poliţie din Maryville a raportat că atacatorul a înaintat înspre podium unde pastorul Fred Winters predica cu înflăcărare. Incidentul s-a petrecut în timpul primei slujbe de dimineaţă la Biserica baptistă de la adresa 7110 State Route 162, slujbă la care participau circa 150 de credincioşi. Illinois State Police a preluat investigaţia, la cererea poliţiei locale, a anunţat Trooper Ralph Timmins.

Conform declaraţiei lui Timmins, enoriaşii i-au relatat cum atacatorul a urcat pe podiumul unde predica pastorul Winters în jurul orei 9 a.m., şi după un scurt schimb de cuvinte cu pastorul a scos un pistol cu calibrul .45 cu care l-a împuşcat pe acesta. Apoi, continuă Timmins: „…atacatorul a luat un cuţit cu care a început să–şi producă răni.” Doi dintre enoriaşi au suferit răni uşoare în încercarea de a-l opri pe atacator să se rănească.

bisericaEnoriaşii au mai relatat faptul că atacatorul a reuşt să se rănească grav, tăindu-se la gât.

Credincioşii sosiţi pentru al doilea program al dimineţii au fost şocaţi la aflarea celor întâmplate şi cei care au mai dorit să participe la o slujbă, au fost duşi la Bethel Baptist Church în Troy.

Police Master Timmins a declarat că „un număr cât mai mare de martori vor fi audiaţi în următoarele ore.”

Pastorul Winters a locuit în Edwardsville împreună cu soţia sa, Cindy şi copiii.

Metro Community Church din Edwardsville va ţine un program de rugăciune în această seară la ora locală 6:00 p.m.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=LGRbcRrmNeo]

Text preluat de pe blogul lui Mircea Tipei
Video de pe
Youtube
Imagini de pe SkyNews

Alte surse:
Daily News | US/World News
Celebgalz


Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.