Se indreapta SUA spre o cultura "post-crestina"?

      „Ce se intampla cu crestinul formal al Americii?”  trage alarma cu aceasta intrebare teologul si presedintele Southern Baptist Seminary (Seminarul Baptist de Sud), Albert Mohler.

      Pe blogul sau arata ingrijorarea sa fata de declinul relatiilor denominationale religioase in regiunea New England in context istoric.

      La urma urmelor, aceasta este regiunea unde s-a stabilit  credinta protestanta la care mai tarziu s-a alaturat si un val de imigranti catolici. Acum, influenta lor religioasa incepe sa se piarda iar numarul celor care spun ca nu au nici o religie – unul din trei sau patru, in mare parte din New England –  incepe sa creasca.   O data cu aceasta schimbare, apar si eforturi cum ar fi campania de legalizare a casatoriilor intre homosexuali in cateva legislaturi de stat din New England, spune Mohler.

      Mohler se teme ca New England va conduce natiunea spre o cale rea deja urmata in Europa de Vest, unde…

    Reflexele crestine morale si principiile morale dau curs unei stapaniri deja pierdute a crestinului formal, acum, pana si acel crestin formal este absent din vietile a milioane de oameni. 
    In anii trecuti, Pacifich Nothwest a avut distinctia de a fi cea mai laica regiune a natiunii. Dar Pacific Northwest nu a fost niciodata atat de puternic evanghelizat cum e New England. Ca raspuns, New England respinge ceea ce Pacific Northwest nu a cunoscut nicioadata… 
    New Englad a fost leaganul coloniei Americii. Este acum leaganul viitorului laic al Americii? 

Sunteti de-acord? Credeti ca deplasandu-se spre o cultura post-crestina este a directie buna sau una rea? 

Foto: Portretul este luat de la Galeria de Arta a  Universitatii Yale, cu sprijinul acesteia, si este portretul unui faimos evanghelist american inflacarat  – Rev.Jonathan Edwards   

Sursa: Faith and Reason 

Traducere pentru stiricrestine.ro de Ionela Baloi

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.