Ziua 14- Somalezii din SUA Visuri de pace (30 Zile de Rugaciune pentru Lumea Musulmana)

Ziua 14-4 septembrie 2009

Din 1991, sute de mii de somalezi au murit în războiul civil din ţara lor.Milioane şi-au părăsit căminele şi au căutat refugiu în ţările învecinate sau orinde altundeva în lume. Zeci de mii locuiesc acum în oraşe precum Roma, Stockholm, Londra şi Seattle, dar şi în comunităţi mai mici, de exemplu într-un orăşel din America de 3000 de persoane locuiesc 300 de somalezi. Unii dintre aceştia locuiesc în complexe publice, în timp ce alţii locuiesc în suburbiile răsfirate.

Aproape toţi somalezii din America sunt refugiaţi din războiul civil desfăşurat în Somalia. Toţi suferă complexe cu privire la viitorul lor şi la angajamentul lor faţă de Islam. Au tendinţa să se stabilească în oraşe unde au fost bine-primiţi. Ei locuiesc în comunităţi foarte strânse scoţând în evidenţă aderarea la Islam şi în general nu sunt deschişi spre alte credinţe. Totuşi, sunt cunoscuţi pentru ospitalitatea lor şi pentru prietenia sinceră ce o oferă. Mulţi din prima generaţie de imigranţi somalezi (35 de ani şi mai învârstă) încă visează să se întoarcă într-o Somalia restaurată şi liniştită. Cei din a doua şi a treia generaţie de imigranţi somalezi (34 de ani şi mai tineri) se confruntă cu lupta pentru identitate.

Minnesota găzduieşte între 30000 şi 70000 de somalezi. Cei mai mulţi dintre ei încearcă din greu să înveţe limba engleză şi să se adapteze în timp ce lucrează pentru a-şi putea întreţine familiile de-acasă din Somalia. Din decembrie 2007, şase bărbaţi somalezi au fost ucişi de către alţi somelzi, ca rezultat al tensiunilor din comunităţi. Violenţa aceasta este expresia durerii acute şi a provocărilor datorate imigrării într-o altă cultură. Creştinii din această regiune sunt conştienţi de nevoie lor de dragoste şi îi slujesc pe vecinii lor somalezi. Motive de rugăciune Rugaţi-vă ca Dumnezeu să dea Somaliei şi poporului somalez adevărata pace „shalom”.

Rugaţi-vă ca Dumnezeu să deschidă ochii somalezilor din Statele Unite să vadă valoarea fără egal a Împărăţiei Lui Dumnezeu. (Matei 13:44-46).

Rugăciune pentru popoare Pakistan Oamenii Baluch din vest Cei 1.2 milioane de pakistanezi baluch din vest sunt parte dintr-o comunitate mult mai mare de 8 milioane de oameni a cărei teritoriu se întinde din Pakistan, Iran şi până în Afghanistan.

Oamenii Baluch au reuşit să depăşească barierele unui vieţi extrem de dificile şi aride din punct de vedere climatic. Îşi trăiesc viaţa ca fermieri (recolta lor principală este grâul) şi ca păstori semi-nomazi (crescând oi, capre şi vite). Ei sunt auto-suficienţi, se bazează în întregime pe îndemânările lor în construirea locuinţelor şi a uneltelor necesare în viaţa de zi cu zi. Înainte de Islam, oamenii Baluch îl slujeau probabil pe Zoroaster, dar azi sunt musulmani sunni. Societatea lor este organizată în clanuri şi triburi conduse de bărbaţii mai învârstă şi de căpeteniile supreme. Rugaţi-vă să se întoarcă la Isus căpeteniile clanurilor şi familiilor. Cereţi echipe/lucrători care să aducă alinare şi dezvoltare. Rugaţi-vă ca ceilalţi credincioşi Balush să-şi împărtăşească credinţa cu cei din vest. Rugaţi-vă ca Biblia să fie cât mai curând accesibilă în limba Balush de vest.

StiriCrestine.ro publica zilnic in aceste 30 zile motivatia de rugaciune pentru musulmani. Alatura-te si tu acestui proiect prin rugaciune. In engleza pe site-ulwww.30-days.net gasiti mai multe informatii despre acesta.

Pentru a primi pe e-mail stirile va rugam sa va inregistrati aici!

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.