Conferinta cu David Pawson la Bucuresti si Suceava

     david-pawson-in-romania3În  data de 2-5 noiembrie va avea loc la Biserica Betel din Bucuresti si in data de 6-7 noiembrie la Biserica Penticostala Betel din Suceava Conferinta cu David Pawson.

J. David Pawson este un remarcabil învăţător contemporan al Scripturii din Marea Britanie. Este autorul a peste 30 de cărţi, care împreuă cu un mare număr de casete audio, video şi mp3-uri, conţinând învăţăturile sale, sunt distribuite în toată lumea. Născut în 1930, David Pawson era hotărât să devină fermier, însă spre surprinderea lui, Dumnezeu a avut alt plan cu el. Dorinţa lui de a fi fermier nu este surprinzătoare întru-cât conform autobiografiei sale, strămoşii lui au fost majoritatea fermieri sau predicatori metodişti datând până la John Pawson, un prieten şi ucenic al lui John Wesley. Tatăl lui David, H. Cecil Pawson a fost directorul Universităţii de Agronomie Durham şi de asemenea vice preşedinte al Conferinţei Metodiste.

Încă din copilăria sa din nordul Angliei urmându-şi dorinţa de a deveni fermier şi-a terminat studiile universitare in Agronomie la Universitatea Durham după care a cunoscut chemarea lui Dumnezeu de a se implica in lucrarea creştină full-time. A studiat aşadar la Universitatea Cambridge unde a şi obţinut masterul în teologie. S-a alăturat apoi Forţelor Aeriene Regale ca şi capelan (preot militar), slujind în Aden (Arabia Saudită). După trei ani a părăsit Forţele Aeriene slujind ca lucrător metodist. Nu era însă de acord cu idea şi practica botezului copiilor mici, lucru care într-un final l-a determinat să părăsească denominaţia. La scurt timp a acceptat invitaţia de a deveni pastor al Bisericii Baptiste Gold Hill în Buckinghamshire şi apoi şi al Bisericii Baptiste Guildford în Centrul Millmead.

Aici a dezvoltat o lucrare de învăţătură Biblică puternică astfel încât cele două biserici au devenit cunoscute şi au servit ca şi exemplu pentru mulţi pastori şi predicatori din Marea Britanie. Au fost cunoscute ca biserici care au crescut în lumina Scripturii şi căldura Duhului. Aici David Pawson a devenit cunoscut ca învăţător în mediile Evanghelice. Înregistrările sale de învăţătură – făcute în principal pentru zidirea bisericii şi slujitori – au devenit cunoscute şi poulare în toată lumea. Millmead a devenit una dintre cele mai mari Biserici Baptiste din Marea Britanie.

Pentru StriCrestine.ro, Suceava Evanghelica

1 comentariu

  1. emilian cristescu 22 septembrie 2009

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.