Ziua 29 – Evrei şi musulmani iubitori (30 Zile de Rugaciune pentru Lumea Musulmana)

La momentul în care noi pregătim această broşură, în Gaza a izbucnit un conflict (ianuarie 2009). Nu ştim care va fi situaţia atunci când voi veţi folosi această broşură (în august-septembrie 2009). Dar luaţi aminte, chiar prin război sau circumstanţe dificile, câţiva evrei şi arabi au învăţat să se respecte şi să se iubească unii pe alţii, ca adevăraţi ucenici ai Lui Isus. În continuare veţi găsi mărturia unui credincios arab, care locuieşte în Israel/Palestina.

„Ca tânăr palestinian refugiat, în timpul războiului am fugit la Nazareth împreună cu familia mea. Mai târziu am aflat că, în absenţa noastră, în căminul nostru din Haifa locuiau o familie de evrei. Copil fiind, mi-a fost greu să înţeleg cum poate iubi Dumnezeu un popor, iar pe alţii să îi lase pe străzi. Cu fiecare an ce trecea, am devenit un inamic al evreilor. Mai târziu, după ce L-am cunoscut pe Isus, Mesia, am cunoscut un bătrân evreu care şi-a cerut iertare pentru lucrurile pe care le-a făcut personal. Pasul lui de a căuta iertare m-a mişcat atânc şi începând cu acel moment dragostea mea pentru evrei nu a încetat să crească”. Atunci când acest fost refugiat a fost întrebat „Este posibil ca un iordanian sau un palestinian să iubească soldaţii evrei?” el a răspuns:”Pentru cei care îl urmează pe Mesia, cuvântul dragoste are o altă semnificaţie decât pentru cei care nu îl cunosc pe Domnul. Pentru noi, dragostea Lui Dumnezeu vine prin crucea Lui Cristos.” El a continuat: „Am vizitat Irakul. Atunci când am fost acolo, Dumnezeu mi-a umplut inima de dragoste pentru Musulmanii irakieni. Inima mea a fost îndurerată atunci când am văzut cum irakienii şi iranienii s-au ucis unii pe alţii în timpul războiului din 1980-1988. Am mai vorbit despre imensa dragoste pe care Dumnezeu mi-a dat-o pentru evrei atunci când soldaţii mi-au controlat documentelor când am intrat în Ierusalim.” Lui nu i s-a părut greu să îi iubească pe musulmani şi pe evrei.

Motive de rugăciune:

  • Există câteva iniţiative de rugăciune şi reconciliere printre evreii mesianici şi printre credincioşii arabi. Transformarea pe care o aduce Dumnezeu este cea mai minunată speranţă pentru o schimbare care să dureze în Orientul Mijlociu. Rugaţi-vă pentru mai multe inovaţii în reconciliere şi în adâncirea dragostei şi respectului între evrei şi arabi. (1 Ioan 4:12 şi 19)

  • Rugaţi-vă ca speranţa adevăratei împăcări prin Cristos să fie făcută de cunoscut în Israel şi Palestina, să fie un exemplu atât pentru evrei cât şi pentru musulmani. Isus este prezentat ca fiind cel care aduce pacea personală. El este foarte interesat să aducă pace între oameni. Matei 5:9, Efeseni 2:14, 2Petru 3:13

Rugăciune pentru popoare: INDIA

Oamenii Thulukkan

Recentele reforme politice şi economice au adus o creştere fenomenală în economia Indiei. Totuşi, în ciuda progresului remarcabil, India continuă să deţină nivele înalte de sărăcie, analfabetism, malnutriţie şi degradarea mediului.

Mai mult de 33 de milioane de oameni din sudul statului Kerala vorbesc Malayalam, una din cele 22 de limbi recunoscute de constituţia Indiei. Aproape 269 000 dintre ei (0.23% din totalul populaţiei) aparţin unui grup restrâns numit Thulukkan. Religia primară a Thulukkanilor este islamul. Foarte puţini cunosc această grupare. Nu se depune niciun efort ca acestor oameni să le fie predicată Evanghelia.

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.