Suflete salvate la campusurile crestine din Cuba

In vreme ce drepturile omului continua sa fie o problema in Cuba, crestinii au parte de o libertate relativa.
Ken Leggatt de la ministeriatul WorldServe Ministries, tocmai s-a intors de la aceasta natiune comunista si spune ca una dintre taberele de misiune se descurca foarte bine. “WorldServes a lucrat in Cuba in diferite tabere in anul trecut. Doua dintre acestea sunt localizate in Provincia Holguin. In una din tabere, 80 % dintre copiii care au participat in tabara au devenit crestini.

Cu asemenea rezultat, WorldServe doreste sa ajute tabara crestina de misiune. Leggatt spune ca “Noi am fost acolo ca sa vedem cum putem ajuta la imbunatatirea unor facilitati care au fost distruse de ultimele uragane de anul trecut.
WorldServe simte nevoia sa ajute deoarece taberele pot fi folosite pentru “conferinte de ucenicizare a adultilor din denominatiune, tabere de programe pentru copii, si de asemenea pentru un proiect de evanghelizare.”
Una dintre tabere este de fapt, situata intr-o ferma, iar conducerea dezvolta oportunitati de agricultura pentru a ajuta tabara sa se intretina singura.

Cu toate acestea, acestea nu sunt inca puse la punct. De aceea WorldServe sprijina tinerii. 5$ vor trimite un copil in tabara pentru o zi,” a spus Leggatt. Acest lucru este pentru a diminua cateva cheltuielile pentru hranirea copiilor care sunt in tabara si pentru transportul acestora pentru a-i putea aduce in tabara. Scopul nostru pentru urmatorii cinci ani este sa trimitem 10 000 de copii in tabara, si cautam sa aducem 1 000 de copii in primul an.

De vreme ce acolo este o libertate relativa in majoritatea oraselor mari, Leggatt spune ca “Unii dintre pastori sunt atacati. Bisericile sunt atacate, intr-un fel. Sunt depuse eforturi aribitrare de si alte diferite lucruri care ii ataca pe crestini.
Un exemplu este un student care este un jucator talentat de baseball, care a participat la o scoala specializata pentru atletii talentati. Leggatt spune ca “El a facut un pas in fata si a spus <<Sunt crestin>>. Iar conducerile au venit si au spus <<Pentru ca esti un crestin, noi nu o sa investim pentru tine in programul de baseball.>> Leggatt continua “Desi se poate sa nu fim inchisi pentru credinta noastra, exista cu siguranta impotrivire cand faci un pas si spui ca esti un crestin in Cuba.

In ciuda acestor lucruri, biserica este in crestere, spune Leggatt. Astazi sunt acolo peste 18 000 de biserici.

Sursa  http://mnnonline.org

Tradus de  StiriCrestine.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.