Agenţia Baptistă de Sud reduce forţa misionară cu 600 de oameni

misiune internationalade Michelle A. Vu

Agenţie de misiune internaţională a Convenţiei Baptistă de Sud va reduce forţa sa de peste hotare, cu mai mult de 600 misionari în anul 2010.

Din cauza unui sever deficit buget, Consiliul Internaţional al Misiunii a decis să reducă numărul de misionari care îi are pe teren, cu procesul deja începând din acest an. Consiliul nu va aduce acasă pe misionarii care deja servesc pe câmpul de misiune, dar în schimb, reducerea va avea loc ca rezultat al uzurii naturale.

„Pur şi simplu, nu vor trimite la fel de mulţi misionari noi”, a explicat miercuri Wendy Norvelle, purtătorul de cuvânt al IMB, către Christian Post.

Unii misionari slujesc pe termene de doi-trei ani, a subliniat Novelle, şi IMB va lăsa pur şi simplu ca acele termene să expire. Alţi misionari pe termen lung se vor pensiona sau vor demisiona pentru a lua poziţii în alte misiuni.

În prezent, există cu puţin mai mult de 5500 misionari IMB peste hotare şi planul este de a reduce acest număr la aproximativ 5000 până la sfârşitul anului 2010.

Decizia de a reduce forţa misionară se bazează pe mai mulţi factori, dar mai ales din cauza economiei, a spus Norvelle.

IMB are trei surse majore de venituri: colectele regulate din biserici prin Programul de Cooperare, investiţiile, precum şi Colecta de Crăciun, care reprezintă mai mult de jumătate din bugetul anual al agenţiei.

Anul trecut, toate cele trei surse de venituri au fost coborât cu milioane de dolari fiecare. Colecta de Crăciun din 2008 a fost cu 9 milioane dolari mai puţin decât totalul primit în 2007. Mai mult decât atât, a fost cu 29 milioane dolari mai puţin decât obiectivul de 170 milioane dolari.

Un buget mai mic înseamnă mai puţini bani pentru a sprijini misionarii de peste hotare.

Norvelle a spus că reducerea numărului de misionari va avea un efect cu privire la munca misiunii Convenţiei Baptistă de Sud.

„Evident, ceea ce facem este de a duce Evanghelia la oameni care nu au avut niciodată ocazia de a auzi şi trimiterea de mai puţine persoane înseamnă că vor fi mai puţine forţe şi personal pe teren care să ducă Evanghelia acolo unde este necesar ca ea să meargă”, a spus ea.

„Deci, da, aceasta ne va afecta pe noi. Noi nu suntem în măsură, de exemplu, să punem personal nou într-un grup de oameni neevanghelizaţi.

Dar Norvelle a spus că bisericile SBC devin din ce mai deplin conştienţi de faptul că resursele prevăzute pentru lucrările de misiune nu au fost adecvate şi discută această preocupare. Mulţi lideri SBC „sună alarma” şi spun că situaţia este inacceptabilă, a spus ea.

„[Bisericile] Baptiştilor de Sud au luat 12 miliarde dolari în 2008, în colectele lor”, a subliniat purtătorul de cuvânt al IMB. „Şi astfel, o parte din această colectă poate fi o chestiune de prioritatea modului în care bisericile aleg să-şi cheltuie dolarii lor. Indiferent dacă ele îi folosesc ca să se concentreze pe atingerea lumii pierdute sau îl cheltuie pe programe şi misiuni de care beneficiază ei înşişi.”

International Mission Board este o entitate a Convenţiei Baptiste de Sud, cea mai mare denominaţie evanghelică a naţiunii. SBC pretinde că are mai mult de 40.000 de biserici cu aproape 16 milioane de membri.

Sursa: Mapamondul creştin baptist Vox Vocis.

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.