Haiti a făcut “pact cu diavolul” – Pat Robertson

Renumitul tele-evanghelist american Pat Robertson,  a declarat că  cutremurul din Haiti, în urma căruia au murit  zeci de mii de oameni, a fost o pedeapsă pentru această ţară care a făcut un “pact cu diavolul” – a comunicat postul de televiziune CBS. ”Cândva Haiti s-a aflat sub dominaţia Franţei. Pe timpul lui Napoleon, ei au făcut un pact cu diavolul, căruia i-au promis să i se închine, în schimbul libertăţii ţării lor. Diavolul a fost de acord, şi într-adevar, ei i-au alungat pe francezi. De atunci, ţara este urmărită de multe întâmplări nefericite” susţine Robetson.Trebuie de menţionat faptul că Pat Robertson, care a încercat în 1988 să se evidenţieze la alegerile prezidenţiale din SUA de Partidului Republican (printre rivalii lui s-a numărat viitorul conducător al Casei Albe, George Bush şi viitorul secretar al Apărării Naţionale, Donald Rumsfeld),  nu pentru prima dată şochează asistenţa. De exemplu, în 2005, el a susţinut ca distrugătorul uragan “Katrina” şi atacurile teroriste din New York şi Washington, au fost ca o “pedeapsă divină” din cauza permiterii avorturilor în SUA. În plus, în direct a făcut un apel pentru asasinarea lui Hugo Chavez, şi s-a bucurat de boala prim ministrului israelian, Ariel Sharon. În octombrie 2008, el a declarat că conflictul din Osetia de Sud a fost o încercare a Rusiei de a invada Orientul Mijlociu.

Toate aceste, după cum observă şi  RBC, nu-lîmpiedică pe Robertson să rămână liderul popularului talk show “Club 700”, care se difuzează pe canalul creştin CBN şi este  privit atât în SUA cât şi în Canada.

Tele-evanghelist, om de afaceri şi politician al forţelor conservatoare din SUA, Pat Robertson este fondatorul unei societăţi mass media. Rugându-se cu regularitate la Casa Alba şi asigurând o legătură între forţele creştine şi preşedintele SUA, Geoge W.Bush, Robertson militează împotriva homosexualilor şi împotriva avorturilor. Cunoscutul media magnat creştin, investeşte mulţi bani în producţia de programe creştine în limba rusă. Astfel, aproape fiecare copil din CSI cunoaşte povestirile biblice şi desenele animate cu personajul Robik. În 2007, la 77 de ani, Pat Robertson a trasmis funcţia de şef al canalului CBN fiului său, Gordon.

Tradus de echipa Ştiri Creştine, Veronica Bucur

Sursa: Protestant.ru

10 Comentarii

  1. monica 17 ianuarie 2010
  2. Doina Bejenaru 17 ianuarie 2010
  3. vlad 18 ianuarie 2010
  4. lucian 18 ianuarie 2010
  5. razvanrc 18 ianuarie 2010
  6. szaszsebespaul 18 ianuarie 2010
  7. szaszsebespaul 19 ianuarie 2010
  8. Masoretul 5 februarie 2010
  9. Rapace 22 decembrie 2010
  10. Szasz- Sebes Paul 31 martie 2011

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.