Pavel – Apostolul neamurilor.

Pe 25 ianuarie Biserica creştină comemorează Ziua Convertirii Apostolului Pavel, care este considerat Apostolul neamurilor. În cartea Faptele Apostolilor citim despre prezenţa lui Saul la uciderea cu pietre a lui Ştefan(Fapte 7:54-8:1). În acele timpuri el a fost cel mai zelos prigonitor al creştinilor. Pentru el nu a fost deajuns urmărirea şi maltratarea Bisericii din Ierusalim, de aceea el se îndreaptă spre Damasc.

În drum spre Damasc i se arată Domnul Isus care îi spune: “Saule, Saule pentru ce mă prigoneşti?”. Orbit de lumina din cer, Saul a fost condus de însoţitorii lui în oraş, unde Domnul l-a chemat la o slujire mare şi i-a întors vederea prin punerea mâinilor de către un om trimis de Dumnezeu numit Anania. Când a pus Anania mâinile peste el şi s-a rugat, îndată a fost umplut de Duhul Sfânt şi nişte solzi i-au căzut de pe ochi. El s-a botezat, s-a alipit de ucenici şi a început să propovăduiască Evanghelia în sinagogă cu mare îndrăzneală.În capitolul 19 din cartea Faptele Apostolilor, citim despre schimbarea numelui lui din Saul, în Pavel. În continuare cartea ne relatează despre cele trei călătorii misionare la neamuri şi plantare de Biserici ale lui Pavel, care se încheie cu închisoarea din Roma în capitolul 28:17-31. Pavel cu mult curaj primeşte moartea pentru Cristos în Roma. Pe drumul lui Pavel l-a întâlnit pe Domnul Isus, această întâlnire a schimbat în totalitate viaţa lui Pavel. Datorită Domnului Isus el a devenit Apostolul neamurilor.

Apostolul Pavel, Apostolul neamurilor este unicul Apostol care a avut curajul să spună: “Călcaţi pe urmele mele, întrucât eu calc pe urmele lui Cristos”. De aceea, în caledarele creştinilor protestanţi, 25 ianuarie este notată cu roşu.

Această zi a rămas în istorie, nu doar pentru evreii, ci pentru întreaga lume. În această zi, Domnul a început prin Pavel procesul de mântuire a neamurilor. Pavel a fost un Apostol pasionat de oameni, de misiune, de ucenicia oamenilor. Zelul lui nebun până la convertire nu a murit, ba dimpotrivă a devenit unul şi mai mare.

2 Comentarii
  1. cata 26 ianuarie 2010 Reply
  2. emilian cristescu 27 ianuarie 2010 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.