Crestin ucis de prietenii sai musulmani in Pakistan

Patras Masih a fost impuscat mortal de catre trei dintre prietenii sai musulmani in 3 decembrie in satul Karol, provincia Punjab, Pakistan, dupa ce a refuzat sa renunte la credinta sa crestina. In 1 decembrie, patru dintre prietenii din copilarie musulmani ai lui Patras-Sohail Muhammad, Imran Muhammad, Amir Muhammad si Anees Muhammad-i-au cerut lui Patras sa le cumpere alcool, musulmanilor fiindu-le interzis sa-l cumpere sau sa-l consume in Pakistan.

Bautura alcoolica preparata local poate fi cumparata in tara, dar uneori este toxica in mod fatal; se pare ca 14 persoane din provincie au decedat in urma consumului de alcool toxic, numai in decembrie. Printre victime s-a numarat si unul dintre cei patru prieteni ai lui Patras, Anees, care a decedat in 3 decembrie. In urma mortii sale, Sohail, Imran si Amir l-au vizitat pe Patras la locuinta sa si l-au acuzat de uciderea lui Anees, oferindu-i o bautura toxica. Cei trei i-au spus ca-i vor cruta viata numai daca se va converti la islam. Cand Patras a refuzat acest lucru, a fost impuscat de mai multe ori la nivelul pieptului.

Potrivit spuselor tatalui lui Patras, Gulzar, prietenii sai musulmani incercasera sa puna presiune asupra lui pentru a se converti de cateva ori, insa Patras a refuzat de fiece data. Gulzar a declarat: ,,Fiul meu a refuzat cu curaj sa renunte la crestinism si s-a agatat de Cristos. A imbratisat martiriul cu curaj.” Politia locala a inregistrat un caz de ucidere impotriva celor trei, insa, dupa ultimele stiri, se afla inca liberi. (Sursa: Compass Direct)

Rugati-va pentru familia lui Masih, in aceasta perioada dificila. Rugati-l pe Dumnezeu sa se arate familiei lui Anees Muhammad, in acest timp de doliu. Rugati-va ca prietenii musulmani ai lui Patras sa vina la cunoasterea lui Cristos, prin exemplul sau de credinta neclintita.

Pentru a afla mai multe informatii legate de modul in care crestinii sufera in Pakistan, cititi Pakistan Country Report.

Tradus de StiriCrestine.ro

Sursa: The Voice of the Martyrs

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.