O chemare la actiune si la rugaciune pentru crestinii din Orissa, India

The Voice of the Martyrs din Canada este membru al Religious Liberty Partnership (RLP), un efort de conlucrare al organizatiilor crestine, din peste doisprezece tari, pentru trezirea constiintei asupra problemelor legate de libertatea religioasa in lume. La doi ani de la izbucnirea violentelor impotriva crestinilor din districtul Kandhamal, statul Orissa, India, RLP ramane cu o ingrijorare profunda pentru credinciosii din acel loc si face apel la rugaciune in comun pentru justitie, reconciliere si pace in zona.

RLP va indeamna sa va amintiti de fratii si de surorile ce se afla in suferinta in Orissa, prin rugaciuni speciale pentru ei, in perioada Craciunului. In special, va indemnam sa folositi urmatoarea rugaciune a lui Raphael Cleenath, arhiepiscopul catolic din Cuttack-Bhubaneswar, Orissa, in bisericile noastre in ziua Craciunului:

,,Tata Ceresc, Stapanul intregului pamant, te laudam pentru darul lui Isus Cristos, trimis in lume pentru a darama zidurile de ostilitate ce ne dezbinau. Ai mila de cei care sunt in Orissa si care sufera. Da-le lor pacea si dreptatea pe care le doresc cu tot sufletul si fa ca zidurile de amaraciune si de ura din Orissa sa fie daramate. Da-le alinare celor care au fost pradati, povatuieste-i pe cei care au fost traumatizati, ai grija de cei care au pierdut totul. Da-le lor harul de a ierta si de a-si pune nadejdea in indurarea ta cea milostiva. Nu ne lasa sa-i uitam, pe fratii si pe surorile noastre in Cristos, in acest timp de sarbatoare a venirii Printului Pacii si de asteptare cu nerabdate a revenirii sale cu slava.”

Pentru a afla mai multe informatii legate de persecutia crestinilor din India, cititiIndia Country Report.

Sursa: The Voice of the Martyrs

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.