Coreea de Nord elibereaza un crestin american activist.

Coreea de Nord sa tinut de cuvant si a eliberat pe Robert Park, un crestin american activist care a ajuns la Beijing sambata. Purtatorul de cuvant al Ambasadei Statelor Unite a declarat ca Park va zbura catre Statele Unite mai tarziu in aceea zi. Park in varsta de 28 de ani, a fost tinut de catre Coreea de Nord de la sfarsitul lui decembrie dupa ce a traversat inghetatul rau Tumen in ziua de craciun intrand fara permisiune. Crestinul activist din Tucson, Arizona, a spus ca a vrut sa atraga atentia internationala asupra abuzurilor drepturilor omului din Coreea de Nord. O copie a unei scrisori, scrisa de Park a fost postata pe siteul grupului activist Pax Koreana, unde i cerea liderului Coreei de Nord, Kim Jong sa se pocaiasca si sa deschida tara catre ajutor umanitar si sa inchida taberele de concentrare.Potrivit liderilor de la Pax Koreana, care au fost martori la intrarea lui Park in Coreea de Nord, crestinul activist a adus cu el scrisoarea si o biblie in tara retrasa. Korean Central News Agency, a anuntat vineri ca guvernul „a decis cu ingaduinta sa il ierte si elibereze” pe Park dupa ce el si-a exprimat „pocainta sincera” pentru fapta lui rea.

Intr-un interviu cu KCNA, care nu a putut fi verificat in mod independent, Park a spus ca el a mers in Coreea de Nord pentru a atrage atentia asupra drepturilor de abuz si a uciderilor in masa fiind pregatit sa moara pentru aceasta cauza. Dar el a fost surprins fiind tratat foarte bine in timp ce era retinut si a raportat ca a fost hranit cu ” propagande false facute de Occident pentru a lua lustrul” imagini din Coreea de Nord. Park a fost surprins de asemenea de faptul ca a fost lasat liber sa practice crestinismul (dupa ce ia-u returnat biblia )intro biserica din Pyongyang.

„Doar faptul ca mi-au returnat biblia ma convins ca libertatea religioasa este asigurata la maxim” in Coreea de Nord , KCNA a raportat exact cum a spus Park. Dar sunt multe dubii, nestiind sigur daca raportul dat de Coreea de Nord este sau nu adevarat. Jo Sung de la Pax Koreana spune ca detinutul american ia spus ca nu vrea sa poarte culoarea negru deoarece este o culoare care la „Dumnezeui nu ii place”, potrivit sursei The Associated Press. „Dar Park a aparut intr-un interviu cu KCNA cu o cravata neagra”, a spus Jo, referindu-se la poza oferita de KCNA. ” Noi credem ca acesta este mesajul lui catre lume in care spune ca este fortat sa se comporte impotriva vointei lui.” Reverendu Madison Shockley, pastorul familiei Park in California, a raspuns la stirile privind eliberarea lui Robert spunan-d, ” Nu il putem astepta pe Park sa aterizeze pe pamant american si sa ne spuna el ca noi sa auzim adevarul despre ce a descoperit el acolo”, potrivit Ap.

Sunt in jur de 160,000 de prizioneri politici in lagarele de inchisori din Coreea de Nord, potrivit guvernului american si din Coreea de Sud , estimari bazate pe marturiile fostilor prizioneri. Printre prizioneri politici sunt aproximativ 40,00- 60,000 de detinuti crestini, potrivit Open Doors USA. Regimul totalitar interzice crestinismul si a facut public ca vor executa cetatenii care vor avea o biblie. Multi coreeni care au reusit sa scape au marturisit despre persecutiile dure ale regimului asupra crestinilor. Timp de opt ani, Open Doors a clasat Coreea de Nord ca fiind cea mai rea la persecuti asupra crestinilor. Desi Park a fost eliberat , Coreea de Nord inca tine un alt american care a intrat ilegal in tara in ianuarie 25. Motivul persoanei si identitatea nu au fost spuse.

Tradus pentru StiriCrestine.ro de Sunamita Veciunca

Sursa: www.christiantoday.com


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.