Biserica anglicana declara ca evolutia si credinta sunt compatibile

Organismul de conducere al bisericii anglicane, conform The Christian Post, a aprobat o motiune care pune accentul pe ambele directii referitoare la aparitia vietii: Dumnezeu si stiinta.

Dr. Peter Capon, face o introducere motiunii argumentand ca “respingand stiinta in totalitate nu ii ajuta pe cercetatorii stiintifici crestini .. sau, consolidarea vocii Credintei in aria stiintifica. ” El indeamna crestinii sa ia in considerare evidentele stiintei si sa evite judecarea stiintei pe motive religioase.

Votul vine odata cu celebrarea week-end-ului dedicat evolutiei la care au participat mai mult de 850 congregatii care au incercat sa demonstreze ca evolutia nu pune piedici in calea credintei. “Religia si stiinta nu sunt adversare, cele doua domenii trebuie privite ca fiind complementare”, sustin acestia.

Week-end-ul Evolutiei, este sustinut de diverse traditii printre care se include : crestini, evrei, musulmani, unitarieni universalisti.

“Lideri din intreaga lume se aduna pentru a sustine importanta acestui subiect de discutie. Acestia incearca sa demonstreze oamneilor din congregatiile lor ca oamenii pot accepta faptul ca stiinta moderna a putut fi exersata totodata fiind pastrata credinta ”, sustine Michael Zimmerman, fondatorul Week-end-ului Evolutiei, si profesor de biologie la Universitatea Butler din Indianapolis.

Incepand cu 2004 mai mult de 12.400 de clerici crestini din Statele Unite ale Americii au semnat ca sunt de acord cu afirmatia “Biblia si descoperirile stiintei moderne pot coexista fara probleme. ” In scrisoare acestia pretind ca “adevarul biblic si cel al stiintei sunt diferite. Noi propunem ca stiinta sa ramana stiinta iar religia sa ramana religie, doua arii total separate, dar complementare, doua forme de adevar. ”

Week-end-ul Evolutiei arata ca neintelegerile nu sunt intre liderii crestini sicei religiosi, dar mai degraba intre cei care cred ca viziunea lor religioasa particulara ar trebui incorporata in curricula stiintifica si clericii care recunosc si respecta faptul ca aceste doua forme de prezentare ale adevarului sunt total diferite.

Acest subiect ramane o dezbatere deschisa intre crestini. Week-end-ul Evolutiei a fost propus pentru celebrarea aniversarii nasterii lui Charles Darwin si publicarii cartii On the Origin of Species.

Eliza C., Stiri Crestine.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.