Conferinţa liderilor de tineret "Cheamă după tine" la Moscova

Weekend-ul trecut, baza creştină Ramenskoye din suburbia Moscovei, a găzduit Conferinţa liderilor de tineret din toată Rusia. Peste 600 de tineri slujitori au dezbătut tema „Instruirea”.

Structura conferintei a făcut posibilă nu numai asimilarea cunoştinţelor biblice importante, ci şi anumite tactici de aplicare a lor în practică. Pentru aceasta, la conferinţă au fost şi grupuri responsabile de o anumită activitate, care vor funcţiona şi după conferinţă. În plus, a fost anunţat un nou ţel pentru anul viitor de lucru – evanghelizarea prin instruire.In fiecare dimineaţă, conferinţa s-a început cu o oră de rugăciune şi laudă. Au fost invitate diverse formaţii muzicale, printre care şi formaţia “Sion” din Ucraina. Conferinţa a adunat cei mai buni purtători de cuvânt din întreaga Rusie, şi tinerii sub motto-ul “Cheamă după tine”. Importanţa instruirii este nepreţuită, Sfânta Scriptură ne învaţă “fiţi plini de bunătate, plini şi de orice fel de cunostinţă, şi astfel sunteţi în stare să vă sfătuiţi unii pe alţii.” (Romani 15:14). Acest pasaj a fost sursa principală din care a predicat în fiecare seară liderul tinerilor slujitori, Eugen Bahmutski.

Instruirea este cel mai important element pentru susţinerea Bisericii Domnului. Punctul culminant al conferinţei a fost “Ideea mare”, care a constat în faptul că fiecare tânăr participant a avut posibilitatea să aducă oameni la Cristos prin mărturia personală, continuînd să-i instruiască din Scriptura şi prin propria viaţă. Pentruca fiecare participant să se simtă ca un instrument al Domnului prin care El a lucrat cu multă înţelepciune. Numai Dumnezeu poate să se adreseze oamenilor şi să-I schimbe, dar noi, Biserica Lui, suntem trimişi pe pământ ca nişte intrumente prin care El să schimbe lumea.

Ne vom păstra noi în curăţie? Vom fi supuşi Duhului Sfânt? După răspunsul nostru, nu după vorbe ci după fapte, va dori Dumnezeu să ne folosească ca instrumente în lucrarea Sa? Pentru tineri a fost foarte important să găsească un instructor înţelept, care să devină un exemplu a vieţii unui creştin, să ajute în situaţii grele şi să arate calea cea mai bună. Dar la fel de important este să găsim pe cel care are nevoie de noi, care nu-l ştie pe Domnul sau este la început de cale în slujirea lui. De multe ori s-a accentuat ideea: “Creştinismul nu este o religie, ci viaţa!. Nu este de-ajuns doar de organizat diverse activităţi în biserică, trebuie să salvăm lumea prin predicarea Cuvântului, noi am fost salvaţi ca să salvăm pe alţii”.

Timpul a trecut pe neobservate. Organizarea şi comunicare neformală s-au armonizat perfect. Participanţii s-au împrietenit, au făcut schimb de telefoane şi s-au invitat reciproc prin vizită. În timpul conferinţei a fost organizată o teleconferinţă despre or. Khabarovsk. Deasemenea s-a discutat despre acest subiect, s-au adresat întrebări Iuliei Kirilioviciu, s-au rugat şi au lăudat pe Dumnezeu prin diverse cântări. Întâlnirile de dimineaţă şi de seară au fost transmise pe internet. Tinerii au mulţumit Domnului că anume El a făcut această conferintă atât de binecuvântată şi bogată spiritual.

Tradus de echipa Ştiri Creştine, Veronica Bucur

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.