Creştinii din Uzbekistan au nevoie de susţinere în rugăciune

Uzbekistan nu este o ţară necunoscută pentru noi, cu toţii cunoaştem, că este ţara fructelor şi a bumbacului, iar cândva a făcut şi ea parte din Republicile Uniunii Sovietice. Cu aceşti oameni putem liber comunica în limba rusă cunoscută de tot spaţiul ex-sovietic, dar cât de dureros este, să ştim că în această ţară foarte apropiată de noi nu are libertatea de a alege credinţa, chiar dacă Constituţia ţării spune: „tot norodul ţării i se garantează dreptul de a alege credinţa”. Dar realitatea este contrară constituţiei, în această ţară există o asuprire tacită a creştinilor. Şi de-a lungul anilor această oprimare a creştinilor este simţită tot mai mul şi mai mult.

Potrivită estimărilor făcut de Organizaţia Creştină Internaţională „Open Doors”, Uzbekistanul ocupă locul 10 pe scara ţărilor cu cele mai severe persecuţii împotriva creştinilor. Această ţară are 27,4 milioane de locuitori, dintre care 5.2 % sunt creştini. Guvernul prin agenţi secreţi urmăreşte şi diverse controale în Bisericile creştine şi în grupele care se adună pe la case. În unele Biserici au fost instalate în taină camere video.Fiecare Organizaţie creştină trebuie să fie înregistrată, dar de multe ori acest înregistrarea anumitor instituţii creştine este interzisă. Organizaţiile creştine nu au dreptul de a contacta cu fraţii de credinţă din alte state, şi creştinii nu au dreptul să iasă din ţară. În deosebi aceste reguli vizează creştinii protestanţi evanghelici. Această credinţă autorităţile o catologhează ca: „sectă extremistă din Est”. În orice activitate de misiune ei văd subminarea securităţii statului. Foarte des pastorii şi slujitorii Bisericilor sunte chemaţi la secţia de poliţie pentru lungi interogări. Creştinii se simt oprimaţi, permanent sunt ameninţaţi, prin amenzi, sau chiar pot fi expulzaţi din casele lor. Sunt expuşi riscului de a fi arestaţi în orice moment fără nici un motiv, şi câteva zile sau chiar săptămâni le petrec în închisoare.

În Uzbekistan nu ai dreptul să deţii mai mult de o Biblie, iar distribuirea ei este strict interzisă. Alte materiale creştine la fel sunt interzise pentru distribuire. Mass-media promovează o campanie agresivă împotriva creştinilor. Iar în unele judeţe autorităţile au eliberat ilegal din serviciu persoanele care au credinţa creştină, le sistează lumina şi apa, prin toate astea impunândui să primească credinţa musulmană.

Pastorul şi episcopul Uniunii Baptiste din Uzbekistan, Pavel Peichev, împreună cu alţi doi colegi ai săi au fost amendaşi cu 260 de ori mai mult decât salariul lor lunar. Autorităţile i-au acuzat că ei ar fi sustras din impozitele pentru stat, precum şi că învaţă ilegal copii religia creştină, ceea ce pune în pericol statul de drept în ţară. Autorităţile vor astfel să scape de toate mişcările creştine din ţară.

Haideţi toţi împreună să sprijinim în rugăciune fraţii noştri uzbeci.

Tradus de echipa Ştiri Creştine, Doiniţa Bejenaru

Sursa: Invictory.org

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.