Fiule, te implor să mă asculți!

Cunoaștem realitatea că deviența juvenilă și violență exsistentă în societate pornește din familie.

Tot în această instituție putem găsi rezolvarea acestor tensiuni anormale. Pentru a combate acest virus distrugător trebuie să ne întoarcem spre bazele biblice al unei familii ce pot fi găsite în Proverbe 1:8-9.

„Ascultă, fiule, învățătura tatălui tau, și nu lepăda îndrumările mamei tale! Căci ele sunt o cunună placută pe capul tău, și un lanț de aur la gătul tău”.

1. Există un cadru familial

Solomon ne prezintă în aceste două vereste faptul că copilul trebuie să asculte de părinții lui. Asta înseamnă că în familie trebuie să existe o bază familială pentru copil și pentru părinți. Observăm că suntem atenționați să ne îngrijim de copiii noștri. Mai mult, responsabilitatea noastră este să învățăm copiii noștri pentru că aceștia să nu păcătuiască împotriva lui Dumnezeu, împotriva acestuia (a copilului) și a celor din jurul său.

Totuși, dacă dorim să ne asigurăm că copilul ne va urma, ca și părinți, trebuie să ne asigurăm că suntem modele demne de urmat. Pledoaria față de copil este ca acesta să asculte de învățaturile și îndrumările părinților lui. Dar dacă acestea nu există, copilul nu are ce să urmeze sau să învețe. A

stfel rezultatul devastator va fi ca copilul va accepta orice va găsi în preajma sa.

Continuă pe bisericata.com

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.