Update: Creștinii Iranieni eliberați din închisoare

Rev. Wilson Issavi

Păstorul Wilson Issavi (în vârstă de 65ani), un păstor din Assyria care a fost arestat și acuzat de ”convertirea musulmanilor”, pe data de 2 Februarie, a fost eliberat din închisoare pe cauțiune și este în așteptarea procesului de judecată.

Între 28-30 Martie. Pastorul Issavi a fost eliberat din închisoarea Dastgard din Isfahan. Adăugător la acuzația de ”convertire a musulmanilor”, păstorul a fost acuzat de necooperare cu poliția, presupunând că el continuă să organizeze întâlniri acasă după ce poliția a închis Biserica evaghelică din Kermanshah și au dat ordin să nu o deschidă.

În timp ce era închis păstorul Issavi a fost torturat în repetate rânduri și a fost amenințat cu moartea. Plus la toate se presupune că a prins o infecție destul de gravă pentru viață în celula murdară.

În altă parte trei creștini arestați pe data de 24 decembrie 2009, au fost eliberați. Inițial Maryam Jalili, Mitra Zahmati, și Farzan Matin au fost arestați împreună cu alți 12 creștini în timp ce erau în casa din Varamin.

Maryam, Mitra, și Farzan au eliberați în 17 Martie, deși nu este prea clar terminul lor de eliberare. (Sursa: Compass Direct, Farsi Christian News Network). Lăudați pe Dumnezeu pentru acești creștini care au fost eliberați din închisoare.

Rugați-vă ca ei să continue să-L slujească pe Cristos din toată inima. Rugați-vă pentru alți creștini din Iran care sunt închiși pesntru credința lor.

Ana Ciolan, ŞtiriCreştine.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.