Ionatan Piroşca a plecat în veşnicii pe melodia versurilor

Ionatan Piroşca aştepta cu nerăbdare lansarea ultimului său volum Trecerea prin icoană. Ar fi trebuit să se întâmple pe 24 aprilie. Era atât de prins, visa cu ochii deschişi, iar în ultimele zile vorbeam despre ziua cu pricina. Cine vine, cine nu vine, invitaţii, pregătiri ca de nuntă.

Ieri am sunat să îi dau răspunsul…

Prea târziu. Ionatan era deja cu un picior trecut prin ramă. Se furişa oarecum vesel dincolo… ca un copil ghiduş, aşteptând clipa în care nu sântem atenţi, cu un colţ de zâmbet poznaş …

Prea devreme! N-a mai putut aştepta călăreţul de pe calul galben încă o săptămână?

Ştia că este ultimul său proiect şi acela la care ţinea cel mai mult. Se ambiţionase, chiar dacă era în suferinţe cumplite, să scrie câteva versuri cu plecare de la fiecare verset din cartea Iov. Ştia că i se strânge funia la par şi totuşi depăna Scripturile în cuvinte, ca să ne lase moşteniri. Se grăbea cumsecade precum unul care are toată veşnicia în faţă.

“Cât Domnul îmi dă viaţă vreau să scriu poezie… eu asta fac!” mi-a spus cu voce stinsă.

Astăzi am aflat că a trecut şi cu al doilea picior dincolo de ramă. A fost zi de rugăciune şi la ora 19.00 ne-am apucat să ne rugăm la Biserica Baptistă Sfânta Treime din Aleşd, biserică pe care Ionatan o vizitase cu nu multă vreme în urmă, cu Rodica şi Cătălin, pentru trecerea, pentru bună-trecere. Biserica l-a iubit imediat şi ne-a rămas tuturor în suflet de atunci.

Astăzi sora Dana mi-a trimis vorbă prin soţul ei, fratele Ghiţă: “Spuneţi-mi, cum este fratele Ionatan, am simţit azi să ne rugăm în mod special pentru el în zi de post”. “Lăsaţi că vă spun la biserică… “. Şi le-am spus:… citeşte mai mult… pe www.mariuscruceru.wordpress.com

autor: Marius Cruceru

P.S. Echipa ŞtiriCreştine.ro susţine în rugăciune familia Piroşca. Bunul Dumnezeu să vă întărească şi să vă mângâie sufletele cu melodia versurilor venite din inima fratelui Ionatan Piroşca. El a plecat într-o ţară mai bună, dar a lăsat în urma lui comori adevărate, care ne vor mângâia inimile întristate. Fiţi binecuvântaţi.

6 Comentarii
  1. Be Beny 17 aprilie 2010 Reply
  2. EMANUEL PIROSCA 19 aprilie 2010 Reply
  3. Daniel Baleanu 22 aprilie 2010 Reply
  4. EMANUEL PIROSCA 25 aprilie 2010 Reply
  5. Daniel 26 aprilie 2010 Reply
  6. Daniel 26 aprilie 2010 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.