Curtea Supremă a luat hotărire contra grupului Creştin care refuză homosexualii

O universitate poate să refuse recunoaşterea unui grup studenţesc creştin care refuză homosexualii şi necreştinii, Curtea supremă a USA a luat o hotărire în cazul principiilor anti-discriminării contra libertăţii religoase.

Astfel de recunoaşte aducă grupurilor de studenţi finanţare şi alte beneficii.

Prin vot 5-4, Curtea Supremă a USA a luat hotărirea în favoarea universităţii din California, Colegiul de Drept Hastings. A fost negată recunoaşterea grupui din cauza politicii universităţii de a oferi acces liber la membrii oricui doreşte.

Grupul necesită ca membrii să semneze un document al credinţei prin care îşi depun jurămîntul că vor fi devotaţi lui Isus Cristos. Este refuzată membria celor care demonstrează un still de viaţă “immoral sexual”, în care se include homosexualii.

Creată în 1961 Societatea Legală a Creştinilor a avut subdeviziuni în toată ţara. Membrii săi aveau studii Biblice şi discutau cum să aplice credinţa lor în viaţa zilnică şi în viaţa politică.

La început subediziunea din Hastings College era deschisă pentru toţi, dar în 2004 a întrodus regulamentul promisiunii de credinţă şi a refuzat pe orice era implicat în “comportament sexual neacceptabil.”

Şcoală de drept din San Francisco citează political or anti-descriminare şi au refuzat recunoaşterea oficială, dar a permis întilnirea grupului în campusul universităţii.

Şcoala a spus că grupurile din campus nu pot exclude oameni doar din cauze religioase, orientaţiei sexual sau alte motive.

Cazul este intitulat Christian Legal Society v. Martinez, 08-1371.

Sursa: http://www.reuters.com

Ana Ciolan, ŞtiriCreştine, www.stiricrestine.ro

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine