Perspective crestine asupra homosexualitatii au fost considerate drept “discurs care incita la ura” de catre Agentia Europeana a Drepturilor Fundamentale

De Hilary White (Reporter)
ROMA, Iunie 30, 2010 – Cand un grup European pro-familie a inceput demersurile de aderare la Platforma Drepturilor Fundamentale a Agentiei Drepturilor Fundamentale ale Omului din cadrul Uniunii Europene (FRA), nu se asteptau sa fie denuntati ca promotori ai “urii”. FRA a obiectat cu referire la o afirmatie a Aliantei Familiilor din Romania (AFR), prin care “casatoriile” homosexuale erau etichetate ca “degradare umana”; drept urmare cererea de membralitate a AFR a fost respinsa.
AFR – un grup de lobby luptand pentru pastrarea temeliilor legale si sociale romanesti (in mod traditional crestine) – au scris pe pagina lor de internet: “asa-numitele alternative, familii constituite din parteneri de acelasi sex, nu sunt altceva decat expresii ale degenerarii umane”.
Raspunsul FRA a fost: “calificarea orientarii sexuale a altor persoane drept degenerare umana nu este o temelie acceptabila in vederea unui dialog rodnic si  integrator.” Intr-o scrisoare destinata presedintelui AFR agentia europeana a catalogat aceasta chestiune drept “o perceptie asupra drepturilor fundamentale care e incompatibila cu participarea in cadrul Platformei Drepturilor Fundamentale”. Agentia si-a explicat, de asemenea, pozitia conform careia opiniile AFR echivaleaza cu un “discurs incitator la ura”. (“hate speech”)

AFR afirma in raspunsul trimis FRA ca respingerea este motivata “ideologic si politic”. Si-a aparat organizatia prin a afirma ca membrii AFR “cred in drepturi umane si demnitate pentru toti, in diversitate si respect reciproc”. “Noi credem intr-un dialog civilizat si o dezbatere viguroasa asupra chestiunilor importante si cu impact social larg. Totusi, trebuie sa ne comunicam opinia – respectuos dar fara echivoc – asupra deciziei dvoastra de a refuza membralitatea AFR: … este discriminatorie si nepotrivita.” “Pentru noi, aceasta decizie demonstreaza o incercare de a elimina organizatii care – pe baza libertatii de expresie si credinta / religie – exprima opinii diferite de cele afirmate oficial de catre Agentia FRA.”

In anul 2009, FRA a invitat toate organizatiile neguvernamentale “interesate” din UE sa trimita cereri de membralitate in cadrul Platformei. Scopul Platformei, spunea Agentia, este “sa se angajeze intr-un dialog integrat cu societatea civila”, sa se asigure ca guvernele UE si cele nationale respecta drepturile fundamentale ale tuturor persoanelor”.

Simultan cu respingerea AFR, FRA a acceptat demersul de membralitate al Asociatiei Umaniste Britanice (BHA) – unul dintre cele mai vocale grupuri britanice de lobby anti-crestin, care activeaza pentru indepartarea tuturor indiciilor/simbolurilor crestine din viata publica britanica.
BHA afiseaza o lista a celor mai anti-crestine nume, incluzandu-i pe ateistul Richard Dawkins si pe presedinta in exercitiu a organizatiei – jurnalista feminista radicala Polly Tonybee. Grupul este cunoscut cel mai bine pentru recentele campanii “ bus-ul ateist” ca si pentru activitatea politica tinzind spre separarea Bisericii Angliei de statul britanic, abolirea “slujbelor” din scoli si “reformarea” educatiei religioase spre excluderea credintei.

VA RUGAM SEMNATI:

In primavara s-a format in Parlamentul Romaniei o subcomisie parlamentara pentru promovarea valorilor umane in societate. Subcomisia face parte dintr-o retea internationala cu preocupari identice si in alte tari ale lumii, cunoscuta cu numele de Institutul Dignitatis Humanae. Recent a emis o “Declaraţia Universală a Demnităţii Umane”, un document care afirmă că omul este creat după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu (Imago Dei), ceea ce conferă vieţii sacralitate. Drepturile omului sunt vazute ca fiind intrinseci fiinţei sale şi nu un produs al vreunei carti legale. De aceea anumite proprietăţi sunt inalienabile şi de neşters în fiecare din noi.
Va rugam pe toti sa semnati Declaratia, afirmindu-va in felul acesta pozitiile crestine privind valorile. Textul in romaneste al declaratiei il aflati aici http://provitabucuresti.ro/docs/Universal_Declaration_of_Human_Dignity(RO).pdf iar semnaturile se pot da intrind pe linkul acesta: http://www.dignitatishumanae.com/#/universal-declaration/4536194906
Pentru Stiri Crestine.ro, AFR

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.