Conducătorii creştini cer guvernului să îi protejeze pe credincioşi.

Irak(MNN)- La a doua Conferinţă anuală a Conducătorilor Creştini irakieni, 76 de lideri creştini au cerut lui Baghdad să apere drepturile minorităţilor. Grupul a făcut apel cerând astfel ajutor în a ţine în viaţă mica comunitate de creştini. Christian Solidary International a participat la această întâlnire în speranţa că vor aduce nişte soluţii la problemele cu care se confruntă biserica. Creştinii sunt la un pas de dispariţie. Irakul este pe locul 17 în lista celor de la „Open Doors World Wach List” din topul celor 50 de ţări cunoscute ca persecutând creştinii. Din 2003, aproape jumătate din creştini au fost fortaţi să fugă. In mai, extremiştii au ameninţat creştinii să părăsească ţara imediat sau riscă o moarte violentă.

Tensiunea este palpabilă. Intrând în această problemă, cei de la Zenit au raportat o tragică crimă a unui om de afaceri creştin în Kirkuk. In data de 7 iunie, potrivit unui raport, un om în varsta de 34 de ani, Hani Salim Wadi a fost împuşcat şi omorât în faţa casei sale. Aceasta este doar unul din multele incidente cauzate creştinilor în Irak pentru a exprima teama de violenţă.

Oricum, la întâlnirea din 26 iunie, cei de la „Chaldean Catholic Archbishop” din Kirkuk au accentuat nevoia de răbdare a creştinilor martori din ţară. Deşi mai rămâne o rămăşiţă, Evanghelia încă înaintează. Roaga-te pentru oportunităţi de misiune pentru biserici si pentru uşurarea munci organizaţiilor creştine din Irak.

Sunamita Venciunca, echipa ŞtiriCreştine.ro

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.