Arestări masive ale recent convertiților creștini din Mashhad, Iran

Pe data de 18 Iulie, un grup de 15 creștini recent convertiți, care mergeau spre nord-estul orașului Bojnoord să se întîlnească și să aibă părtășie cu alți creștini, au fost arestați în orașul Mashhad, capitala Razavi Khorasan.

Forțele de securitate ale guvernului au avut informație despre această călătorie și au pre-planificat și coordonat acțiunea, forțând autocarul cu creștini să se oprească din destinația sa. După care ofițerii securității au urcat în autocar și au arestat credincioșii.

Toți cei 15 oameni arestați erau transferați la centrul de detenție al Ministerului de Informație. În zilele care au urmat ei au fost supuși interogărilor inumane și foarte brutale. După o săptâmână, 13 creștini au fost eliberați condiționat, după ce au fost de-acord să semneze scrisori de promisiune și să plătească cauțiunea.

Cei doi rămași, Reza în vîrstă de 48 de ani și Ehsan Behrooz de 23 de ani, au refuzat să semneze formularele sau să plătească suma de bani și deci au rămas în detenție. ( sursa: Farsi Christian News Network)

Rugați-vă pentru ca Dumnezeu să le de-a putere acelor creștini să treacă biruitori prin aceste încercări. La fel, mijlociți pentru cei doi creștini care sunt încă în detenție ca ei să fie eliberați și să se retragă acuzațiile contra lor. Rugați-vă ca Dumnezeu să le vorbească și să le ofere putere și milă ca să poate fi puternici în această situație.

Ana Ciolan, Echipa Știri Creștine

2 Comentarii
  1. Gigel 14 august 2010 Reply
  2. Farcas Dan 24 august 2010 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.