Tabăra „Plopu 2010”

Dacă vrei să mergi într-un loc în care să creşti spiritual, să ai părtăşie cu Dumnezeu şi cu fraţii, în care să ai şi timp de relaxare (total detaşat de agitaţia de acasă, întrucât ne-a binecuvântat Dumnezeu cu o zonă fără semnal de telefon şi internet ), atunci Tabăra Plopu este locul potrivit! Tabăra Plopu este singurul loc în care timpul nu trece repede, deşi este petrecut într-un mod extrem de plăcut. Şi asta pentru că este o tabără foarte bine organizată şi în care ai parte de multe activităţi: studiu biblic axat pe tema taberei, volei, fotbal, atelierele foto şi de creaţie, orientare turistică, concursuri şi multe altele.

Tabăra Plopu a luat fiinţă în 1983, când, prin harul lui Dumnezeu, un grup de tineri, au ales să organizeze pentru prima oară o tabără la Plopu, într-o perioadă când acest lucru era interzis. Tabăra Plopu este o tabără a tineretului, cu scopul declarat de a promova apropierea dintre tineri, apropiere posibilă prin trăirea virtuţii supreme: dragostea – agape (1 Ioan 4:8-12). Teritoriul acestei tabere este declarat ca zonă în care “în Numele lui Isus” se pleacă “orice genunchi” şi se proclamă “spre slava lui Dumnezeu Tatăl, că ISUS HRISTOS ESTE DOMNUL!” (Filipeni 2:10-11).

Liderul taberei este Mitruţ Stiopu. Această tabară are loc în fiecare an, în mare parte în prima săptămână din august. Locaţia este în cătunul Plopu, la câţiva km de Armeniş ( Caransebeş ). În anul 2010, taxa a fost de 160 lei.

Prima dată am auzit de Tabăra Plopu pe site-ul www.torentcrestin.net în anul 2008. Am văzut că mulţi erau foarte entuziasmaţi de ea şi mi-am dorit să merg să văd despre ce este vorba. Când în sfârşit am ajuns ( în 2009 la Plopu 25 ), aşteptările mele au fost cu mult întrecute, şi am realizat că nu degeaba Plopu este numit şi ,, locul unde Dumnezeu te atinge”. Chiar a fost şi este locul în care l-am simţit pe Dumnezeu mai aproape ca oricând.

Multe lucruri m-au impresionat acolo. Primul lucru care a ieşit in evidenţă a fost unitatea în diversitate : erau prezenţi oameni din diferite ţări, de diverse confesiuni şi vârste. Totul era într-o deplină armonie, eram Biserica lui Hristos şi accentul era pus pe lucrurile care ne uneau. Părtăşia dintre noi a fost extraordinară şi ne-am bucurat mult să fim împreună! S-au legat prietenii strânse între noi!

De la Plopu 26 am revenit acasă cu multe amintiri preţioase, adânc păstrate în inima mea. Revederea cu prietenii dragi de care mi-era dor, părtăşia de la focul de tabără din fiecare noapte, conversaţiile purtate când slujeam împreună cu departamentul la bucătărie, liniştea dimineţilor de la Plopu când mulţi încă dormeau, cerul înstelat şi prezenţa lui Dumnezeu, toate acestea sunt amintiri preţioase ce nu dispar. Iar devoţionalele de dimineaţă sunt ceva ce mulţi nu pot uita şi unii chiar au cerut să le aibă şi acasă pe calculator.

Ziua de joi este una deosebita de celelalte, prin faptul că atenţia ne este cu totul îndreptată spre Dumnezeu. Este noaptea în care are loc un moment special, când participăm la Cina Domnului. Este ceva deosebit să vezi atâţia oameni diferiţi, în unitate cu Dumnezeu şi unii cu ceilalţi.

În Tabăra Plopu am învăţat, în primul rând, să iubesc Biserica lui Hristos. Am învăţat să-mi elimin prejudecăţi şi să caut să slujesc. Am învăţat că este mai de folos să zideşti decât să dărâmi.

Am observat ce impact puternic are această tabără în viaţa mea şi a celor care au mers acolo. Am văzut cum transformă Dumnezeu inimi. Atât în acest an, cât şi în 2009, când am ajuns acasă, mă simţeam ca după o întâlnire cu Dumnezeu pe munte. În ambele ediţii ale taberei am încheiat legăminte cu Dumnezeu, pe care le şi ţin, realizând foarte clar cu cine am intrat în legământ, cu Dumnezeu Atotputernic şi Sfânt. Este o tabără în care Dumnezeu îmi atinge inima într-un mod deosebit.

Oricât aş încerca totuşi, nu pot să descriu această tabără în câteva fraze căci sunt prea multe lucruri de spus. Încă nu am vorbit despre: imnul, tema şi altarul taberei, despre detaşamente, despre atelierele foto şi de creaţie, despre Festivalul Asaf care are loc tot în cadrul taberei şi de multe alte lucruri ce le-am trăit în această tabără. De aceea, vă invit să veniţi şi să descoperiţi mai în detaliu ce înseamnă Tabăra Plopu. Eu, una, mi-am propus că, dacă Dumnezeu îngăduie, să nu ratez nici-o ediţie a taberei!

Cătălina

1 comentariu

  1. Cata 27 septembrie 2010

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.