Schimbare în bine în China, spun echipele de misiune


O lege din China care spune că familiile trebuie să aibă un singur copil, se apropie de sfârșit. De ce? Raportul bărbați – femei în China este declarat a fi de 119 bărbați la 100 femei. Altă problemă este îmbătrânirea populației care va duce lipsă de îngrijitori. MNN
Jonathan Brooks, președintele asociației „Biblii pentru China” și ministeriatului de misiune pentru Vocea Chinei şi Asiei spune că aceasta este o știre veche. «Oamenii din China au rămas surprinși că întrebam despre asta pentru că și pentru ei era o știre veche. Legea pe care o vedem noi în China, este că puteţi avea mai mult de un copil. Oamenii, în general, mai ales în cercurile creştine ,nu realizează ăa asta chiar este o veste veche, că legea s-a schimbat.»
În timp ce unele rapoarte de ştiri sugerează că legea «un singur copil» s-a schimbat numai în unele provincii, Brooks vede schimbare în China.El spune că Biserica este doar un exemplu. «Vedem o mare trezire în China şi ceea ce am auzit este că acolo este o mare frecvenţă a credinciosilor. Şi aceasta nu este numai în bisericile puţin cunoscute, ci și în cele mai cunoscute.»
Chiar dacă bisericile înregistrate nu au o libertate ca şi cele din America sau Canada, Brooks spune că au libertatea de a predica Evanghelia. El spune că mulţi se întorc la Hristos datorită acestui fapt, iar cererile de Biblii cresc tot mai mult.
«Ceea ce ne-a spus United Bible Society este că Biblia este, neoficial, cartea cea mai vândută din China. Este valabil şi pentru locurile foarte populate», spune Brooks. Totuşi, el spune că este o problemă. «70% din noii credincioşi ai Chinei care se întorc la Isus locuiesc în zone de sate. Ei nu au acces la zonele populate ale oraşelor, unde Bibliile pot fi achiziţionate în bisericile înregistrate. «Chiar dacă ar putea ajunge în aceste zone, nu şi-ar permite să achiziţioneze una din ele. Fiecare Biblie costa o sumă aproape importană din venitul lor.»
Bibliile pentru China au fost cerute din acest motiv. «Pentru 5 dolari putem achiziţiona o Biblie imprimată legal. O putem transporta.Vom avea chiar şi asistenţi oficiali de la Guvern să ne ajute să transportăm aceste Biblii şi să ne duca în bisericile lor înregistrate.»
Brooks spune că ajutorul tău financiar salvează vieţi. «Pentru fiecare Biblie pe care o trecem afară, sondajele noastre din trecut ne arată că Biblia va fi citită de cinci oameni. Şi, în afară de aceşti cinci oameni, cel puţin trei oameni se vor întoarce la Isus Hristos.»

Sursa: www.christiantelegraph.com

Traducere de Daniela Ghile, Echipa Știri Creștine

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.