SAT-7, un exemplu pentru creștini prin lucrarea cu copiii

Creștinii din Orientul Mijlociu se confruntă în mod constant cu hărțuirea și persecuțiile, dar oamenii au văzut credincioșii iubind chiar toate acestea, și atunci inimile lor s-au schimbat, raportează MNN.

Televiziunea creștină, SAT – 7, din Orientul Mijlociu și Nordul Africii, le oferă credincioșilor oportunitatea de a-și pune în practică credința, nu doar vorbindu-le celor din jur despre credință, ci și ajutând și vorbind celor săraci despre Dumnezeu deoarece El și-a chemat lucrătorii să atingă cu Evanghelia pe cei orfani. Televiziunea SAT – 7 Arabic a lansat un nou program pentru a mobiliza creștinii din Orientul Mijlociu.

„Am vorbit timp de multe luni de zile despre un program, lansat în special în perioada Crăciunului”, spune directorul executiv de la SAT – 7 Arabic, Rita El Mounayer, „un program în care ceea ce prezentăm pe ecrane să fie pus și în practică. Avem două scopuri: să motivăm creștinii și să ajutăm copiii în nevoi prin Evanghelie.”

Programul are un mod unic de a îndeplini fiecare inițiativă. Este un reality-show în care El Mounayer petrece o zi întreagă cu un copil care și-a pierdut unul sau ambii părinți, sau un copil care are cancer, sau care are un handicap sau este sărac material. Ea vorbește cu copiii despre visele lor și despre experiențele lor. Unele vise ale copiilor devin realitate în cadrul emisiunii. De asemenea, El Mounayer le explică Evanghelia și îi face să înțeleagă că tot ceea ce primesc în cadrul emisiunii este un dar din partea Domnului.

Iată un exemplu dintr-un episod care a fost filmat deja: o zi din viața lui Alex. Alex este un tânăr care locuiește cu bunicii lui deoarece mama lui este în spital, după ce a suferit un accident care a paralizat-o. Alex nu are bani să meargă la școală, așa că hoinărește pe străzi încercând să facă diferite munci pentru oameni. În emisiune, Alex vorbește cu El Mounayer despre visul lui de a vedea-o din nou pe mama lui, și de asemenea de a mânca un hamburger la propriul lui calculator.

El Mounayer îl duce pe Alex la un restaurant șî îi cumpără un burger, iar între timp, restul echipei SAT – 7 a adus-o pe mama lui Alex pentru a se întâlni cu el acolo. Echipa a reușit să obțină pentru Alex dreptul la vizită în fiecare weekend, la mama sa. Când Alex se întoarce acasă de la o zi de cumpărături de haine noi, o zi în care a mâncat un hamburger și a vorbiy cu El Mounayer despre dragostea lui Dumnezeu, acasă îl așteaptă un calculator.

Luând parte la această emisiune, viața lui Alex s-a schimbat. Acesta a fost încurajat prin Isus Hristos. El Mounayer speră că prin această emisiune va reuși să îi facă pe creștini să realizeze că și ei pot să ajute asemenea copiii din jurul lor. El Mounayer spună că această serie de emisiuni îi va încuraja pe creștini să doneze sau pur și simplu să ofere unui copil un hamburger, pentru a-i explica despre dragostea lui Hristos pentru el.

„Am o pasiune pentru copii, deoarece cred că ei sunt viitorul din lumea arabă”, spune El Mounayer. „Ei vor schimba societatea. Ei vor fi martori ai dragostei lui Dumnezeu pentru familiile lor și pentru prietenii lor”.

Sursa: www.christiantelegraph.com

Traducere de Sunamita Veciunca

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.