Un grup de musulmani extremiști au omorât o familie creștină în Pakistan


Un grup de islamiști extremiști au ucis săptămâna trecută un avocat creștin, pe soția lui și cei 5 copii ai lor în nord-vestul Pakistanului. (ASSIST News Service)
Potrivit știrii de la Compass Direct News, poliția a găsit corpurile avocatului și evanghelistului Edwin Paul și ale familiei lui în data de 28 septembrie în casa lor din Haripur, un oraș micuț aflat în apropiere de Abbotabad din provincia Khyber Pakhtunkhwa. Victima și soția lui, Ruby Paul, împreună cu cei 5 copii ai lor care aveau vârste cuprinse între 6 și 17 ani au fost împușcați.
„În data de 28 septembrie, în jurul orei 8 dimineața, am primit un telefon din partea colonelului Sher Khan care spunea că oamenii au auzit să s-au tras focuri de armă, și au văzut un grup de oameni care au ieșit dintr-o casă și au fugit”, a spus Khan pentru Compass Direct. „Am mers acolo și am găsit 7 cadavre în casă”, a adăugat Khan.
Vecinul musulman al lui Paul, Mushtaq Khan, a spus pentru Compass Direct că doar cu o zi în urmă un grup de bărbați înarmați l-au amenințat pe avocat.
„În ziua de luni un grup de bărbați înarmați l-au oprit pe Paul și i-au spus: Părăsește orașul în 24 de ore – noi știm cum să scoatem afară creștinii și nu o să acceptăm nici un creștin să locuiască aici. O să îi spânzurăm pe toți în stradă, așa că nici un creștin nu va ma îndrăzni să locuiască în Hazara”, a declarat Mushtaq Khan.
Conform Compass Direct, avocatul a preluat cazul lui Robin Mehboob, un șofer de taxi creștin din Haripur, care a primit un împrumut de 150 000 de rupii (1725 dolari) de la Noor Khan, un musulman cu influență, pentru a-și cumpăra o mașină pentru taxi. Noor Khan s-a înțeles cu Mehboob că acesta îi va plăti 224 000 de rupii (2 580 dolari) după un an de zile.
„Mi-am pus proprietatea ca și garanție că voi plăti suma de 224 000 în loc de 150 000 cât am luat împrumut, dar procentul s-a ridicat apoi la 500% din cauză că sunt creștin – mi-a cerut înapoi 1,12 milioane de rupii (12 893 dolari). Mi-au luat proprietatea și mi-au confiscat și taxiul. Sunt un om sărac; taxiul era singura mea sursă de venit”, a spus Robin Mehboob.
Paul a preluat cazul acesta și documentele înțelegerii semnate la început între cei doi și le-a dus la poliție. Aceștia le-au spus că pot depune o plângere dar nu sunt siguri că cineva va veni să declare împotriva lui Noor Khan .
În drumul spre casă, trei mașini ale asociaților lui Noor Khan au oprit în apropierea casei lui Mehboob.
„Aceștia au ieșit afară din mașini și au strigat: ‘Cum îndrăzniți voi, creștinii., să mergeți la poliție? Nu știți că noi facem legea aici?’ Apoi ne-au bătut și ne-au spus că ne vor omorî dacă vom căuta ajutor pentru rănile noastre”, a spus Mehboob.
Musulmanii extremiști din zonă au amenințat mulți creștini cu moartea dacă aceștia nu se convertesc la Islam.
Pastorul Rehmat Naeem de la Biserica Sf. Paul din Haripur a spus celor de la Compass Direct că și el a fost amenințat.
Sursa: www.christiantelegraph.com
Să cerem lui Dumnezeu să schimbe mințile și inimile musulmanilor extremiști din Pakistan și să aducă mântuire și pace acolo unde este nevoie.
Ionela băloi, Echipa Știri Creștine

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home3/stiric/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107